Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:06:48

Громадська рада другої каденції відзвітувала

25.12.2014   12:20Агенцiя

Громадська рада при облдержадміністрації відзвітувала про свою двохрічну діяльність та провела «роботу над помилками». Обговорення відбулося 24 грудня у форматі «круглого столу». На ньому були присутні голови профільних комітетів Громадської ради, представники громадськості, структурних підрозділів ОДА та ЗМІ.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 688 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996» було припинено повноваження Громадської ради при облдержадміністрації. На сьогодні працює ініціативна група з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради третьої каденції.

Як повідомила голова Громадської ради Наталя Проскуріна, протягом 2013 року обговорювалося багато питань: проблеми доступу та вартості приєднання до електромереж; висока орендна плата за землю; затримка платежів у держказначействі; робота податкових органів; діяльність позашкільних навчальних закладів області; профілактика, діагностика та лікування вірусних гепатитів; проблема пасажирських перевезень, створення та діяльність КЗ «Регіональний ландшафтний парк „Ялівщина”».

Зокрема, у поточному році проведено експертизи виконання облдержадміністрацією «Обласної Програми запобігання і протидії корупції на 2013–2015р.р.»; обговорено стан матеріально-технічного та правового забезпечення 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони та інші проблемні питання.

У центрі уваги громадськості протягом останніх двох років, був процес створення РЛП «Ялівщина» та діяльність однойменного комунального закладу обласної ради.

Значний вклад зроблено і в створення проекту обласної програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

За два роки Громадською радою направлено близько 200-т листів у інстанції різного рівня.

— За цей час організовано 18 «круглих столів», проводилися експертизи та моніторинги. Також працювали робочі групи з вивчення та впровадження перспективних напрямів діяльності з питань охорони культурної спадщини в області та з визначення незалежної оцінки впливу на оточуюче середовище діяльності птахофабрики з вирощування качок на території Козелецького району,— зазначила голова Громадської ради.

Під час засідання було наголошено про недостатню співпрацю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з громадськістю. Зокрема, спостерігалося порушення термінів надання документів, не врахування пропозицій Громадської ради, не відвідування засідань держслужбовцями. Члени Громадської ради зауважили і про необхідність удосконалення системи внутрішнього інформування. Вони нарікали, що їх не запрошують на засідання колегій, комісій та інших структоурно-дорадчих органів.

На засіданні «круглого столу» також було розглянуто актуальні питання співпраці облдержадміністрації з громадськістю та проекти документів, необхідних для результативної праці.

— Громадська рада другої каденції значно відрізняється від попереднього складу. Адже ми вже напрацювали певні методи роботи, які теж потребують вдосконалення. Сподіваюся, що нова Громадська рада матиме ще кращі результати. Громадськість і виконавча влада повинні налагодити співпрацю, — наголосила Наталія Проскуріна

Новий склад Громадської ради має бути обраний на установчих зборах інститутів громадянського суспільства орієнтовно 21 січня 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.