Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:40:04

Сергій Журман: Робота по залученню коштів агробізнесу до розвитку інфраструктури села буде тривати і надалі

12.12.2014   12:29Агенцiя

Сьогодні в умовах фінансового дефіциту як ніколи актуальним стає питання якщо не повної, то максимальної соціальної відповідальності агробізнесу за розвиток тієї території, де він господарює, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зокрема, важливим аспектом цієї справи є збільшення асигнувань власниками та користувачами земель сільськогосподарського призначення коштів на розвиток територіальних громад.

Торік в області було ініційовано процес прозорого залучення допомоги підприємств для соціально-економічної розбудови сільських територій шляхом винесення цього питання на обговорення громад та укладання відповідних соціальних угод.

В результаті проведеної роботи між орендарями земель сільськогосподарського призначення та сільськими радами укладено 629 соціальних угод. Близько половини орандарів працюють без укладання відповідних документів.

За 10 місяців сільгосппідприємствами надано 65 мільйонів гривень допомоги як за цими угодами, так і поза ними з урахуванням надання допомоги на АТО.

Яскраві приклади співпраці влади і бізнесу на селі – у Бахмацькому, Городнянському, Ічнянському, Прилуцькому, Семенівському, Талалаївському та Чернігівському районах.

Найбільш організована робота із залучення коштів агробізнесу у розвиток соціальної інфраструктури села ведеться у Прилуцькому районі, де укладено 111 угод та Коропському – 40 угод.

Найменше відповідних угод – у Носівському та Менському районах.

– У наступному році роботу по залученню коштів агробізнесу до розвитку інфраструктури сільських населених пунктів буде продовжено. Адже завдяки усвідомленню своєї соціальної відповідальності перед громадою суттєву підтримку одержали сільські заклади освіти, культури, медицини області, - наголошує в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

На його переконання, реальне поліпшення ситуації у кожній сільській чи селищній громаді можливе лише через злагоджену роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у напрямку стимулювання малого і середнього бізнесу, розвиток обслуговуючих кооперативів на селі, сільського зеленого туризму, народних промислів тощо.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини