Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:22:57

Відбулася двадцять друга (позачергова) сесія обласної ради шостого скликання

21.11.2014   08:06

20 листопада для народних обранців обласного органу представницької влади – насичений на депутатські заходи день. Адже розпочався він із засідання президії обласної ради, продовжився у фракціях і групах, роботою в постійних комісіях, а завершився позачерговою сесією ради, яка вже є двадцять другою з початку нинішнього скликання.

Депутати перед пленарним засіданням узгодили всі із майже трьох десятків питань порядку денного, окрім хіба що одного - «Про звіт про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 9 місяців 2014 року», яке вирішила внести на наступне, вже чергове, сесійне обговорення.

Відкриваючи пленарне засідання, голова обласної ради Микола Звєрєв наголосив, що позачерговим воно є у зв'язку із достроковим припиненням повноважень першого заступника голови Чернігівської обласної ради Олександра Михайловича Кодоли, якого обрано народним депутатом України по мажоритарному округу №209 і який іде працювати у Верховну Раду України. А разом з ним ще два депутати обласної ради - Валерій Куліч та Олег Дмитренко теж стали на недавніх позачергових парламентських виборах повноважними народними представниками у вищому законотворчому органі держави. З чим їх сьогодні і привітали всі присутні.

Голова обласної ради також наголосив, що перед початком сесії взяв участь у жалобній церемонії поховання воїнів-чернігівців, які загинули цими днями від рук терористів на фронті в зоні АТО і оголосив хвилину мовчання у знак вшанування світлої пам'яті героїв - правоохоронців спецбатальйону МВС «Чернігів» та військовослужбовців 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна».

В ході пленарного засідання депутати внесли зміни до обласної цільової довгострокової Програми «Мистецька освіта Чернігівщини» на 2011-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 вересня 2011 року, а заодно прийняли два Звернення: до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування заходів Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року та до Кабінету Міністрів України щодо відміни постанови Кабінету Міністрів України № 569 від 16 жовтня 2014 року «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість».

Також народні обранці затвердили Переліки об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, збільшили статутний капітал комунального підприємства «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» обласної ради, розглянули цілу низку питань щодо управління та розпорядження об'єктами комунальної власності, регулювання орендної плати та прийняли по них відповідні рішення. Найбільший же блок питань порядку денного сьогоднішньої позачергової сесії стосувався одинадцяти проектів рішень щодо кадрових призначень керівників комунальних структурних підрозділів обласної ради. Майже по всіх них прийняті позитивні рішення, окрім одного - «Про продовження дії контракту з директором комунального закладу «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради Мултанен В.В.», за яке не набралося необхідної кількості депутатських голосів.

На завершення сесії народні обранці внесли зміни до рішення обласної ради від 24 листопада 2010 року «Про обрання постійної комісії з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму», розглянули депутатські запити, заяви тощо.

З усіх обговорених питань прийняті відповідні рішення.

На завершення пленарного засідання Микола Звєрєв звернувся до депутатського корпусу та висловив свою позицію щодо майбутньої кандидатури на посаду першого заступника голови обласної ради. За його словами, це має бути всіма шанована, компетентна, порядна людина, патріот рідного краю з європейським баченням майбутнього України.

Також голова обласної ради провів брифінг для представників засобів масової інформації та відповів на їх численні запитання.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини