Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:55:49

Посилити дисципліну у розрахунках за спожиті енергоносії

19.11.2014   10:38

Таку вимогу перед керівниками відповідних структур та очільниками районів ставить в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Актуальність цього завдання обумовлена тим, що зазначені питання завжди загострюються в період проходження опалювального сезону.

Борг установ, які фінансуються з місцевих бюджетів за спожиту електричну енергію складає більше 2 мільйонів гривень. Найбільші боржники – Корюківській, Носівський, Талалаївський райони, міста Прилуки та Чернігів.

За спожитий природний газ найбільше заборгували Бобровицький, Козелецький, Чернігівський райони та місто Чернігів – борг установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, складає понад мільйон гривень.

– Неплатежі лягають великим тягарем на житлово-комунальне господарство, а це, у свою чергу, може негативно позначитись на умовах комфортного проживання кожного з нас. Відповідальність за рівень розрахунків за газ, перш за все, покладена на керівників територій, які мають застосувати всі важелі впливу для забезпечення постійного контролю за дотриманням дисципліни платежів за енергоносії, - наголошує Сергій Журман.

Також в.о. голови облдержадміністрації акцентує увагу на необхідності прискорення роботи по забезпеченню твердими видами палива закладів освіти та охорони здоров’я області. Нині на котельнях бюджетних установ заготовлено 55,4% тонн вугілля від потреби, 75,8% тонн торфу, 94,9% складометрів дров. За словами Сергія Журмана, справжні холода тільки-но починаються, отже попереду випробування, до яких область має бути повністю підготовлена.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини