Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:54:07

У Чернігові пройшов 3-ій етап 6-го конкурсу з відбору адвокатів до системи безоплатної правової допомоги

05.11.2014   11:18Агенцiя

У вівторок, 4 листопада, з робочим візитом на Чернігівщині перебував директор Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Вишневський.

 В ході візиту відбулася зустріч Андрія Вишневського з начальником Головного управління юстиції у Чернігівській області Юрієм Власенком.

Також  у місті Чернігів пройшов 3-ій етап (індивідуальні співбесіди) 6-го конкурсу з відбору адвокатів до системи безоплатної правової допомоги. Участь у складі конкурсної комісії взяв директор Координаційного центру.

По закінченню Андрій Вишневський провів 2-годинну робочу зустріч із адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на Чернігівщині та співпрацюють із Чернігівським центром БВПД, а також 5 адвокатами, які сьогодні взяли участь в індивідуальних співбесідах у рамках конкурсу. У робочій нараді також взяли участь заступник начальника Головного управління юстиції у Чернігівській областіВолодимир Бобруйко, директор Чернігівського центру БВПДІрина Протченко, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Чернігівської області Жанна Максімова, секретар Ради адвокатів Чернігівської області Галина Якуба, представники Чернігівського центру БВПД.

Учасники обговорили актуальні питання та стан надання БВПД в області та в цілому у країні. Зокрема, низку системних змін, які торкнуться системи безоплатної правової допомоги, у зв'язку із нещодавно прийнятим Законом України "Про прокуратуру". Також мова йшла про стандарти якості надання БВПД та результати перших місяців роботи системи, посилення фінансової мотивації адвокатів у зв'язку із прийняттям нової редакції постанови "Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу", а також подальші перспективи розвитку системи та ін.

Окрім того, сьогодні Андрій Вишневський дав інтерв'ю представникам Чернігівського обласного радіо та взяв участь в інформаційній програмі "Студія "Діалог" на обласному телебаченні. Інтерв'ю Андрія Вишневського стосувалися індивідуальних співбесід у рамках конкурсу у Чернігові, останніх законодавчих змін у країні, які стосуються сфери безоплатної правової допомоги, роботи адвокатів системи, взаємодії системи із правоохоронними органами та майбутніх перспектив розвитку системи.

http://chernihiv.legalaid.gov.ua/

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини