Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:17:29

Оперативний штаб правоохоронців з підготовки до виборів працює цілодобово

25.10.2014   08:00Агенцiя

В день голосування в охороні порядку будуть задіяні понад півтори тисячі міліціонерів і більше тисячі представників громадських формувань.

До органів внутрішніх справ надійшло 112 повідомлень про порушення в області виборчого законодавства, з них більшість стосується спроб підкупу виборців. За цими повідомлення ведеться перевірка. Так характеризують ситуацію щодо підготовки до виборів керівники УМВС в області.

Олег Демченко, начальник УМВС в області розповідає: «В охороні порядку задіяні 1586 працівників, в тому числі 60 – зі спецпідрозділу, батальйону «Чернігів», 1120 представників громадських формувань, з них 130 – з Народної самооборони. Додатково задіяно 60 співробітників служби з надзвичайних ситуацій і 45 – з податкової міліції. На вулицях безпосередньо чергуватиме понад 350 працівників міліції. Частина перебуватиме в резерві.
Отримали бюлетені більше половини виборчих дільниць. Надійшло 112 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з них більшість стосується підкупу виборців, є також повідомлення про пошкодження білбордів та щодо агітаційних матеріалів».

Згідно зі змінами в законодавстві, типові порушення виборчого процесу тепер віднесені до тяжких злочинів, і відповідно за фальсифікацію результатів, крадіжки протоколів, фінансові порушення, перешкоджання волевиявленню, повторне використання одним виборцем бюлетенів – за все це можливе й позбавлення волі. Причому й за продаж свого голосу відтепер можуть покарати не тільки штрафом, а й обмеженням волі. За словами Олександра Любарця, першого заступника начальника УМВС в області, вводиться відповідальність як для скупників голосів громадян, так і для самого виборця, який продав свій голос – штрафують від 1700 до 5100 грн., або карають випробувальними роботами до 2-х років чи обмеженням волі на такий самий термін. Тих, хто підкуповує виборців, будуть карати обмеженням волі до 3-х років або позбавленням волі на такий самий термін.

У четвер в мережі Інтернет розповсюдили відео про роздачу подарунків від імені кандидата, яке начебто відбувалося на ринку в Бахмачі. При перевірці з’ясувалося, що таких подій у Бахмачі не було, а відео зняте в іншому регіону України. Так само спростовують міліціонери чутки про присутність в області злочинних угруповань для провокацій під час виборів.


http://chodtrk.com.ua/?p=18159

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини