Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:54:40

Угорський короп "розгулявся" на Стрижні

21.10.2014   09:41Агенцiя

Цими вихідними річка Стрижень стала домівкою для більш ніж 3000 тонн риби, яку привезли із розплідника одного з районів області. Популяцію живності на Стрижні поповнив угорський короп, який досягає 20-25 кілограм. Зарибнення річки організувавкандидат у народні депутати України по округу № 205 Анатолій Долеско.

Випустили в річку не мальків, як це зазвичай роблять, а дорослих особин. На думку Анатолія Долеско, маточне поголів’я риб набагато ефективніше для розмноження. Понад 20% випущеної риби це короп дзеркальний, а решта ─ «звичайний». На думку Анатолія Долеска, подібні заходи дадуть можливість відновити втрачені рибні запаси та оживити річку. Короп – риба «спортивна», котра заманює любителів посидіти з вудкою. А таких на березі Стрижня зібралося кілька сотень.

Завзятий рибалка Василь Ужвій добре знається на видах риб, які водяться у Стрижні. Долею річки переймається вже давно. Каже, штучне зариблення життєво необхідне, аби покращити стан усієї річки.

Після зариблення річки Анатолій Долеско в невимушеній атмосфері поспілкувався з чернігівцями. А говорили про всяке: чим живе місто; що в першу чергу слід зробити; про політику; інфраструктуру вулиць та кварталів; розвиток туризму на Чернігівщині та інше. Безумовно, що розмова стосувалася й проблеми Стрижня. Анатолій Долеско вже розробив проект очищення річки. Зокрема, пропонує відновити насосну станцію, аби забезпечити подачу води з Десни, яка й убереже Стрижень від застою води.

Подібний проект уже розпочинали в радянські часи. І навіть роботу тоді розпочали - проклали кілька кілометрів труб для насосної станції, що проходили неподалік радіоприладного заводу. Але все так і лишилося до сьогодні. Продовження цієї справи Анатолій Долеско взяв під свій контроль.

Багато людей, які прийшли на рибне свято, дякували Анатолію Долеско за його турботу про звичайних людей та природоохоронні місця Чернігівщини. А зариблення Стрижня стало незабутньою подією цієї осені для всіх чернігівців та вагомим внеском для відновлення річки.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини