Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:12:33

Реабілітація Центру інвалідів в дії

20.10.2014   17:03Агенцiя

Під час зустрічі з колективом Чернігівської міської лікарні №3 до Анатолія Долеско звернулися представники Центру медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів з порушенням фізичного розвитку «Інтеграція» за допомогою.

Справа в тому, що організація інвалідів віднедавна отримала від місцевої влади в оренду приміщення на вулиці Станіславського, 40, яке потребує капітальнішого ремонту: від стелі, стін та підлоги до батарей опалення, які у деяких місцях навіть тріщини пустили.


На тобі, Боже, що мені не гоже

Будинок, куди «вселилися» інваліди, у край занедбаному стані. Побудував його у позаминулому столітті економіст та літератор Й.Є.Дроздов. Дев’ять великих кімнат у приватному будинку, великий коридор, плюс прибудови та санвузол. Але безсумнівно − роки дають про себе знати – нині будівля потребує термінового ремонту, а тому косметичним ремонтом тут аж ніяк не обійтися.


Час іде, лічильник капає…

До того ж в новосельців ще одна проблема. Щомісяця необхідно сплачувати плату за оренду цього будинку - 1700 гривень. До того ж, хоч фізично ще не перебувають тут інваліди, але юридично (на папері, згідно договору) вже за ними набігло 5 тисяч 300 гривень боргових коштів. І це при тому, що деякі з інвалідів, частину своєї пенсії віддають на ремонт приміщення.

Побачивши на власні очі той «подаруночок», що дістався центру інвалідів із легкої руки місцевих чиновників, Анатолій Долеско не стримався в емоціях:
– А чого ще ви чекали від наших чиновників? Це називається: на тобі, Боже, що мені не гоже! Стіни потріскані, будинок занедбаний. Одним словом, роботи – непочатий край. Цей центр реабілітації і сам потребує негайної реабілітації.

Щоб встановити все необхідне обладнання для Центру, потрібно спочатку капітально відремонтувати приміщення. А орендна плата вже накрапала на пристойну суму. Платять її самі ж інваліди з власних пенсій. Це й обурило Анатолія Долеско:
– Це сором і ганьба для наших місцевих чиновників, які хочуть нажитися на інвалідах. Насправді інваліди – це всі ті, хто сидить у владних кріслах і хоче зідрати останню сорочку з людей із обмеженими фізичними можливостями.

Анатолій Долеско вже доручив групі юристів супроводжувати правову підтримку Центру інвалідів, аби оплата оренди за приміщення здійснювалася за рахунок місцевого бюджету. Також кандидат проведе перемовини з керівництвом Смолинського торфобрикетного заводу (який, до слова, днями запустили), щоб допомогли інвалідам із придбанням твердого палива за пільговими цінами.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини