Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:16:36

Критикувати уряд небезпечно для життя

18.10.2014   19:43Агенцiя

Україна переживає складну фінансово-економічну кризу, ще більш глибоку, навіть у порівнянні зі світовою кризою 2008 року.

Однак, схоже, влада не особливо переймається економікою та соціальною сферою. Значно більше зусиль витрачається для боротьби з опозицією. У тому числі — із залученням військових угруповань та зброї.

—   Рівень життя знизився? Ні, не чули!

«Опозиційний блок» критично оцінює соціальну та економічну політику уряду за останні місяці. Непродумані рішення влади, на думку опозиції, погіршили і без того складну ситуацію у промисловості, енергетиці, удвічі знецінили гривню.

«Сьогодні близько 70-ти відсотків підприємств на Сході України не працюють». А це податки, це соціальні виплати, це заробітна плата. Інфляція вже сягає 20%. Курс долара росте, і зупинити його не можуть ні рішення влади, ні Національного банку. Причина проста — не працює економіка. Однак, не займаючись економікою, соціальних проблем вирішити не можна. Виходить, що увесь тягар сьогоднішньої кризової ситуації влада поклала на простих людей», — розповідає Олег Шеремет, депутат Чернігівської міської ради.

Для захисту незаможних громадян України та подолання негативних тенденцій у сфері зайнятості «Опозиційний блок» розробив спеціальний закон. Він передбачає індексацію і підвищення пенсій та заробітних плат, мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги, державне регулювання на цілі групи товарів. А ще — відновлення допомоги при народженні 2-ї та 3-ї дитини, яку влітку перестали виплачувати.

«Замість роботи та прийняття ефективних рішень урядовці проводять більшість часу на ток-шоу. Або знімаються у рекламних роликах для своїх партій. Розуміючи власну некомпетентність, міністри масово втікають у Раду», — каже Олег Шеремет.

 Демократія по-українськи

Нинішня влада не сприймає критику.

Більш того, вперше за всю історію незалежної України під час парламентських виборів влада для боротьби з опозицією використовує військові формування зі зброю.

Щодня надходять повідомлення про напади озброєних людей на агітаторів та кандидатів у депутати від «Опозиційного блоку». За останні тижні було зафіксовано та передано у правоохоронні органи десятки фактів про перешкоджання, фізичні розправи та погрози зброєю представникам «Опозиційного блоку».

Влада пішла ще далі — для погроз та розправ з опозицією використовуються бійці батальйонів спецпризначення. Такий випадок стався 17 жовтня у Миколаєві. Група чоловіків на 2-х автобусах прибула на місце запланованої зустрічі представника «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича з виборцями. Автобуси виїхали з військової частини, де наразі квартирують бійці батальйону «Азов». За повного невтручання міліції, бійці напали на опозиціонерів, силою відібрали символіку.

Натомість, в «Опозиційному блоці» запевняють: опозиція змусить новий склад парламенту проголосувати за розформування всіх напівлегальних воєнізованих структур.

" frameborder="0" allowfullscreen>


 
Політична партія «Опозиційний блок» бере участь у позачергових парламентських виборах. Номер «Опозиційного блок» у бюлетені — № 4.

Прес-служба Опозиційного блоку

PR

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини