Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:14:26

В Чернігові навчались контролювати владу. ФОТО

17.10.2014   13:28Агенцiя

16 жовтня 2014 року в Чернігові відбувся семінар на тему: Громадський контроль за діяльністю влади».

Даний захід відбувався в рамках проекту «RADA: підзвітність, відповідальність та демократичне парламентське представництво». Даний проект відбувається за підтримки Американського агентства розвитку USAID та Фонду Східна Європа. В роботі семінару взяли участь представники громадських та волонтерських організацій міста.

Перед присутніми виступили:
• Ігор Парасюк – координатор проекту RADA, екс-заступник міністра регіонального розвитку,
• Володимир Крижанівський – перший Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації, народний депутат України 1-го скликання, експерт Програми сприяння Парламенту.

В своїх виступах доповідачі розкрили можливості громадськості по контролю за діяльністю органів влади, механізми впливу як на окремих представників так і на владні інституції в цілому.

Окремо було розглянуто питання можливостей участі громадян у законотворчому процесі від етапів розробки законопроектів до етапу внесення змін у вже прийняті закони.

Також було звернено увагу на розширення можливостей громадян в зв’язку з вступом в дію з 17 квітня 2014 року змін в законодавство, зокрема з прийняттям нової редакції Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Після виступів відбулась жвава дискусія, де всі бажаючі отримали вичерпні відповіді на запитання

Дмитро Лук'янов

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини