Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:36:16

Владислав Атрошенко відповів Юлії Тимошенко у Ріпках

15.10.2014   14:22Агенцiя

У Ріпках народний депутат Владислав Атрошенко на зустрічі з агітаторами Блоку Петра Порошенка відповів на всі закиди на його адресу, в тому числі і на критику, що пролунала від Юлії Тимошенко по одному з телеканалів.

«Хочу простими словами, гранично відверто відповісти на всі питання і звинувачення, що лунають на мою адресу під час  виборів. Я такий самий, як і мої виборці, ходжу по тій самій землі, маю ті самі мрії про щасливе життя дітей, а їх у мене двоє – дві дочки. Але я не можу бути впевненим за їх майбутнє, не можу передати їм свій бізнес, бо все залежить від устрою держави, від політичної ситуації в країні. За Божою волею я став народним депутатом, а міг би  порати свиней десь у Радулі…  Це все – доля випадку».

Про Майдан і сміття, що спливає…

Народний депутат переконаний: «Заслуга Майдану в тому, що тепер кожен Президент бачитиме на прикладі Януковича, що з ним буде, якщо йтиме проти волі народу. Але Майдан підняв і багато негативу: піднялося багато  непотребу, брехунців без досвіду і стажу роботи, без інтелекту – тільки великий рот і очі ! По Чернігову це дуже видно. І така публіка становить загрозу для суспільства».
Очільник обласної організації Блоку Петра Порошенка відверто говорив і про конкурентів: «Чому рейтинг БЮТу у нас в області упав з 19,5 відсотків до 9? Тому що люди побачили бютівців у владі – абсолютно непрофесійні люди, у владних кабінетах вони почуваються як на кораблі інопланетян: багато тумблерів, а що треба нажимать?

Мені прикро, що Радикальна партія має 18 і до 20 відсотків. Вила – це добре, води на голову комусь вилити – ще краще, а що робити з економікою? Дай Бог, щоб половина списку радикальної партії до кінця буквар дочитала.

Біда наша в тому, що суспільство не програми обговорює перед виборами, а голосуємо емоційно, по фото з автоматом – а далі жах».

Вихід він бачить у тому, щоб якомога більше було голосів за партію Президента і тоді буде уряд дієвий і країна отримає друге дихання.

«Бігав по партіях…»

 - В жодну партію я не просився! - відповів Владислав Атрошенко на ці закиди. - В свої 32 роки виграв вибори по чернігівському мажоритарному округу, «Наша Україна» мала біля 22 відсотків підтримки і його запросили попрацювати. Він не приховує розчарування Ющенком: «Кілька років життя я віддав, щоб Ющенко став Президентом. Бо я щиро вірив і зараз вірю, що від Президента залежить напрямок держави, зміни життя. Закінчилося інтригами  і зрадою сотень тисяч людей, таких як я.


Далі історія Владислава  Атрошенка розвивалася наступним чином: «Коли я став головою обласної державної адміністрації, від мене чекали помилок – молодий, мовляв, натворить ділов. Не дочекалися: моя команда вивела область з 26 місця на 13 за зведеними показниками Кабінету міністрів. Вище не могли, адже не могли ми конкурувати з Донецькою чи Дніпропетровською областями, де розвинена промисловість, чи з Києвом… По біжучому рядку в телевізорі я дізнався про своє звільнення – навіть не вважали можливим викликати, щось пояснити…

 Я, в принципі, знаю чому мене звільнили – я нікого не слухався. Не послухався і Плюща, який намагався рулить, хай йому буде Царство Небесне...

А потім я у кульку відвіз гроші на  партію, велику суму власних грошей так прямо у кульку, і ні одна б… , як це сказати? особа -  не подзвонила, не подякувала, не треба я був партії, не треба і державі.

Не шукав я і Блок Петра Порошенка – Президент довірив очолити в області його партію. Це величезні політичні і особисті ризики. Дай Боже пережити зиму і тоді Президент матиме рейтинг 20- 25 відсотків, а не 40, як зараз. Так у чому ж моя кон’юнктура, якщо я це бачу, знаю і йду у партію Порошенка?
Україні у час війни об’єднувалися навколо гетьмана. Билися- колотилися, але коли війна – всі навколо одного були. Економіка зараз наша у дефолті, як ізраїльський прем’єр Аріель Шарон, що лежав роками ні живий, ні мертвий.  Державний бюджет заліз у місцеві так, що ніхто не ззнає наскільки мільярдів. На сході – страшна ситуація. За півроку уже українці спитають Президента і його партію – що зробили? Будуть критикувати нещадно».

Про голосування 16 січня

Питання голосування за «драконівські закони» 16 січня Владислав Атрошенко почав так: «Подивіться мені всі в очі і чесно вам скажу!». Того дня депутатам не повідомили змісту проектів законів, які вносилися на голосування. Голосували за бюджет, а заодно пропхали й інші закони. Вже наступного дня він не поставив свій підпис під голосуванням, а через день подав проект закону щодо скасування проголосованих «законів 16 січня».

– Нам пояснили, що цей проект законів гармонізує українське законодавство з європейським і повертає Україну в русло європейської інтеграції, – розповідає депутат.

На переконання Владислава Атрошенка, далеко не всі, хто голосував за «закони 16 січня» розуміли їх сутність. І можливо це було зроблено навмисно.

– Я хочу сказати, що 7 жовтня депутати проголосували один з тих двох законів, які викликали збурення 16 січня. Це закон про заочне кримінальне провадження. Але сьогодні це звучало так, що закон потрібен, щоб заарештувати майно Януковича, Пшонки, Захарченка та інших. Вони переховуються в Росії і треба змінити законодавство, щоб їх засудити та конфіскувати їхнє майно. Але чи не буде цей закон допомагати переслідувати людей, якщо в країні знов виникне революційна ситуація? Другим законом, який викликав у січні збурення, був закон, що забороняв носити маски на обличчі під час масових заходів. Я передбачаю, що найближчим часом суспільство повернеться до цього другого скандального закону. Ця необхідність вже чітко проглядається, – впевнений Владислав Атрошенко.

Як перемогти ?

А як Президенту перемогти у парламентській державі? Тільки створивши парламентську більшість! Сьогодні саме парламент є джерелом нестабільності – одного Ляшка там вистачає, а як їх буде 50- 60? Це ж божевільня, а не парламент!

Від Владислава Атрошенка партійці почули питання, на які і рядові українці не чують відповідей.   До "газової принцеси" -" Розкажіть що у вас було з Лазаренком: він же не сам крав, а чомусь покривав ЄЕСУ, яким керувала Юлія Тимошенко? Саме вона їздила на лімузинах з автоматниками і змушувала металургійні підприємства розраховуватися металом у час бартеру. Якщо судити по декларації Юлії Тимошенко, то вона - бідна людина: була заявила про 21 тисячу гривень, квартиру і пельменну у Дніпропетровську. Зараз, правда, задекларувала 200 тисяч - якщо порахувати її ескорти, то це тільки на бензин вона витрачає стільки. Треба розказати про втаємничені переговори з Путіним, коли наша принцеса із 179,5 доларів за газ підняла ціну до 450 доларів. І той же чесний Яценюк переконував як це чудово, а потім говорив, що між Тимошенко і Януковичем нема різниці".   До Яценюка- чому не прийняв пропозицію Президента йти на вибори спільно? Бо грають політичні амбіції. Він хотів собі гарантувати посаду прем'єр- міністра і ще з десяток міністрів, щоб Президент стукався у двері, коли на роботу йде. А реформ, до речі, уряд Яценюка так ніяких і не почав.

Владислав Атрошенко переконаний, що в українській економіці - дефолт, який ніхто не оголошує :"Як ізраїльський прем'єр Аріель Шарон, що лежав ні живий - ні мертвий". Держбюджет заліз у місцеві бюджети на суму, якої ніхто не знає. На сході - страшна ситуація. А парламент лишається джерелом нестабільності. "Як перемогти Президенту у парламентській державі? Тільки домогтися парламентської більшості! Тому треба голосувати за Блок Петра Порошенка, щоб втримати Україну від роздору".

Василь ЧЕПУРНИЙ

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини