Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:52:22

У Чернігові відзначили День захисника України

15.10.2014   06:34

14 жовтня, у Чернігові відбувся мітинг під назвою «Козацька Слава України», присвячений Дню захисника України та Дню українського козацтва. Під час мітингу оголошено, що згідно з Указом Президента України Петра Порошенка 14 жовтня в Україні відзначатиметься День захисника України.

Мітинг слави традиційно пройшов на Валу біля пам'ятника Великому Кобзарю Т.Г. Шевченку. У заході взяли участькерівники міста та області, представники громадськості та гості міста.

У вітальному слові голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв підкреслив, що встановлення державного свята Дня захисника України 14 жовтня вшановує всі покоління борців за волю і незалежність Української держави. У цей день також святкується величезне релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці, тож він побажав, аби українські герої, які сьогодні мужньо боронять наші землі від ворогів, завжди знаходились від захистом Покрови Пресвятої Богородиці.

Вітаючи присутніх з Днем захисника України, в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зазначив, що нині країна переживає нелегкі часи – анексія Криму, війна на сході, де кожен день гинуть наші бійці.
- В козацьку добу козаки гуртувалися задля захисту своїх осель, сіл, селищ і міст. Тому знаковим є те, що в день Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою козаків, Главою держави прийнято те рішення, яке виношувалося багато років. Боротьба за цілісність і соборність України ще попереду. Ще буде, на жаль, проливатися кров за те, щоб ми з вами жили в економічно сильній розвинутій країні, де народжуються щасливі діти і де нам не заважають просто жити на своїй землі, - підкреслив Сергій Журман.

Учасників мітингу привітали також голова ради козацьких старійшин Микола Козуб, керівник делегації білоруських козаків м. Мінськ генерал-майор Петро Федоренко, головний отаман Чернігівського козацького округу війська запорізького Георгій Яхимович.

Також учасники заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих в зоні АТО на сході України, які віддали своє життя за утвердження цілісності нашої держави.

Під час заходу відбулося посвячення в козачата нових учасників ансамблю бандуристів «Соколики» Чернігівської музичної школи № 1 ім. С. Вільконського.

Народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконав Державний Гімн України, твір «Реве та стогне Дніпр широкий» Т. Г. Шевченка та молитву за Україну.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини