Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:23:23

Сергій Журман: Тримаємо курс на усунення перешкод для розвитку бізнесу та залучення інвестицій в область

26.09.2014   06:40

Розвиток інвестиційного клімату регіону є і надалі залишатиметься пріоритетним завданням органів виконавчої влади.

– Незважаючи на складну суспільно-політичну і фінансово-економічну ситуацію постійно ведеться робота у напрямку створення таких умов для інвесторів, аби покращити роботу вже існуючих підприємств, а також допомогти тим компаніям, які готові сьогодні працювати у нашому регіоні, - наголошує в.о голови облдержадміністрації Сергій Журман.

За січень–червень підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно близько мільярда капітальних інвестицій.

В їх структурі за видами економічної діяльності переважала промисловість – 43,7% загального обсягу, на сільське, лісове та рибне господарство припадало 29,9%, на будівництво – 15,9%.

Проводиться постійний моніторинг інвестиційних проектів та намірів, за найважливішими з них встановлено адміністративний супровід.

Знаковим для області є те, що найбільші з них стосуються сільського господарства – галузі, яка є локомотивом економіки області. Це будівництво качиної ферми у Козелецькому районі та будівництво на території Корюківського району комплексу з розведення великої рогатої худоби для виробництва м'ясо-молочної продукції.

– Наше основне завдання – знайти і зацікавити тих інвесторів, які в умовах сьогодення вкладатимуть кошти не тільки задля того, щоб отримати прибуток, а й спрямовуватимуть його на розвиток територій.

Нині ведеться активна робота щодо усунення перешкод для розвитку бізнесу та залучення інвестицій в область, адже це – це і наповнюваність бюджету, і соціальна відповідальність бізнесу, і нові робочі місця, - наголошує Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.