Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:58:48

Відбулася двадцять перша сесія обласної ради шостого скликання. ВІДЕО

19.09.2014   06:34

18 вересня відбулося пленарне засідання двадцять першої сесії обласної ради шостого скликання, яке провів її голова Микола Звєрєв.

Перед його початком депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які загинули, захищаючи Батьківщину в зоні АТО.

За дорученням Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова Микола Звєрєв за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, захист соціальних прав ветеранів, інвалідів, членів сімей загиблих військовослужбовців, участь у патріотичному вихованні молоді та активну громадську діяльність вручив Грамоту Верховної Ради України голові Козелецької районної Спілки ветеранів Афганістану Олександру Синицькому.

У роботі сесії також взяли участь заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман, керівники представницької та виконавчої влади області, журналісти.

Головуючий поінформував депутатів про створення в обласній раді депутатської групи «Аграрії і підприємці» у складі 14 депутатів на чолі з Арсеном Дідуром. Разом з тим, створено нову фракцію «Народний фронт» на чолі з Олександром Кодолою, до якої увійшли 10 народних обранців. Стільки ж повідомили про вихід із депутатської фракції ВО «Батьківщина».

З розгляду на сесії обласної ради були зняті питання «Про безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Срібнянського району будівель, розташованих за адресою: Срібнянський район, с. Карпилівка, вул. Миру, 50» та «Про створення громадської наглядової ради комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради».

Насамперед, депутати розглянули питання щодо увіковічення пам’яті земляків, які віддали свої життя за свободу і цілісність держави. Прийнято три рішення про порушення клопотання щодо присвоєння звання «Герой України» Олегу Міхнюку, Миколі Брую та Юрію Ковалю, посмертно.

Поінформували присутніх про стан кадрового забезпечення місцевих органів влади, підготовку до осінньо-зимового періоду 2014-2015 років, бюджетно-фінансовий стан області та його перспективи до кінця 2014 року заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман, директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури Петро Головач та в.о. директора Департаменту фінансів Анатолій Кислюк.

Сергій Журман у своєму виступі наголосив на необхідності злагодженої співпраці депутатського корпусу з обласною державною адміністрацією. Петро Головач розповів, що на сьогодні 941 котельня забезпечуватиме теплом і гарячою водою жителів області. Він також підкреслив, що поступово проводиться заміщення природного газу альтернативними видами палива.

Анатолій Кислюк зазначив, що на території області за вісім місяців поточного року до загального фонду державного бюджету перераховано 3,1 млрд. грн. Доходи місцевих бюджетів склали близько 995 млн. грн. В цілому за рік до місцевих бюджетів очікується приріст близько 1,5 млрд. грн.

Депутати розглянули та прийняли Звернення до Президента України і Прем’єр-міністра України з пропозицією щодо призначення на посаду голови Чернігівської обласної державної адміністрації кандидатури Валентина Васильовича Мельничука, нині заступника голови обласної ради.

Микола Звєрєв, коментуючи дане Звернення, зазначив, що запропонувавши кандидатуру на посаду голови ОДА, обласна рада і надалі продовжуватиме відстоювати проведення реформи децентралізації влади та право самостійно вибирати керівника області.

- Центральна влада має відчувати, що успіх територій залежить від того, яка людина приходить на посаду, чи має вона повагу, високий професійний рівень та головне - довіру людей? - підкреслив голова обласної ради.

Військовий комісар обласного військового комісаріату Костянтин Нікулін та начальник Чернігівського прикордонного загону Олександр Птиця надали інформацію щодо військово-оборонної ситуації в області.

Наступним депутати прийняли рішення «Про соціальну підтримку військовослужбовців-учасників антитерористичної операції». Дане питання внесене на розгляд сесії головою обласної ради з метою надання соціальної підтримки захисникам України.

Згідно з цим рішенням, обласна рада рекомендує сільським, селищним, міським радам області в першочерговому порядку забезпечувати військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов – необхідною житловою площею та земельними ділянками в межах населених пунктів.

Після цього народні обранці прийняли Звернення обласної ради до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області щодо звільнення від сплати комунальних послуг військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Зазначимо, що в унісон до цих рішень прозвучала і пропозиція депутата Валентина Запорощука до своїх колег – народних обранців зібрати по тисячі гривень з кожного на допомогу військовим.

Далі депутати заслухали звіт про виконання обласного бюджету за І півріччя 2014 року, затвердили обласну Програму матеріально-технічного забезпечення батальйонів територіальної оборони Чернігівської області на 2014 рік та Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища.

Окрім цього, народні обранці проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» визначному земляку Левку Григоровичу Лук’яненку.

Депутати також проголосували за проекти рішень, що стосувалися регулювання питань використання природних ресурсів. Це, зокрема: «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із зміною цільового призначення та надання в постійне користування земельних ділянок комунальному підприємству «Облсвітло» Чернігівської обласної ради»; «Про надання у постійне користування земельної ділянки комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівська обласна дитяча лікарня»; «Про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальному підприємству «Діловий центр» Чернігівської обласної ради»...

Не прийнято проект рішення «Про реорганізацію комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності» Чернігівської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу «Чернігівська обласна школа вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту» Чернігівської обласної ради».

В ході пленарного засідання розглянуто та прийнято ще цілу низку рішень обласної ради щодо управління комунальною власністю та з інших напрямів господарської діяльності.

На пленарному засіданні ради також було прийнято Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Національної спілки журналістів України щодо створення суспільного телебачення і радіомовлення в Україні» та Звернення до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку в закладах охорони здоров’я кодеїновмісних препаратів та віднесення їх до сильнодіючих лікарських засобів.

Згідно з порядком денним сесії, були розглянуті депутатські запити та відповіді про результати розгляду протокольних доручень і депутатських запитів, внесених на минулій двадцятій сесії обласної ради.

Після завершення сесії відбувся підхід до преси голови обласної ради, під час якого Микола Звєрєв акцентував увагу на проведенні осінньо-зимового опалювального сезону, децентралізації влади в державі, роботі фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді, використанні альтернативних видів палива в області та інших питаннях, які цікавили журналістів.

 

ВІДЕО Телерадіоагентство Новий Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини