Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:40:18

Володимир Івашко: Сьогодні між депутатами обласної ради повинна бути консолідація

17.09.2014   08:12

Про це очільник області заявив під час зустрічі з представниками депутатських фракцій та груп обласної ради шостого скликання.

Під час зустрічі обговорено питання, внесені на розгляд чергової сесії обласної ради, а також розглянуто низку актуальних суспільно-політичних та економічних питань життєдіяльності області.

Це, зокрема, виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери, проходження опалювального сезону у умовах обмеження споживання природного газу, кадрові призначення та, звісно ж, допомога нашим військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО.

На всі питання очільник області дав вичерпні відповіді.

За його словами, найголовніше зараз – не просто вивести 13-й та 41-й батальйони територіальної оборони зі сходу країни, а перевести їх у Чернігівську область.

— Я наголошую – на даний час ми вживаємо всі можливі заходи для того, щоб повернути наших хлопців додому, а у подальшому залучати сили та засоби батальйонів територіальної оборони для виконання завдань лише на території регіону, — підкреслив Володимир Івашко.

Він також повідомив, що з метою подальшої підтримки бійців на розгляд депутатів вноситься Програма матеріально-технічного забезпечення батальйонів територіальної оборони Чернігівської області на 2014 рік.

Що стосується фінансової ситуації, то облдержадміністрація зробила усі можливі кроки для того, щоб закінчити фінансовий рік без боргів — до Верховної Ради України подано законопроект щодо виділення субвенцій Чернігівській області.

— Я особисто говорив з керівництвом країни на цю тему – розуміння є, усі розрахунки надано. Ми не можемо допустити, щоб люди залишилися без зарплати, — зазначив Володимир Івашко.

Щодо підготовки до зими, то вона, за словами голови облдержадміністрації, йде повним ходом. Не так швидко, як хотілося б, але йде переведення котелень на альтернативні види палива. Триває робота з погашення боргів за спожитий природний газ.

— Область буде готова до роботи в особливих умовах. Ми не знаємо, якою буде зима, але опалювальний сезон 2014-2015 має пройти без ускладнень, — зауважив очільник області.

Володимир Івашко підкреслив: він відкритий до спілкування з депутатами, але проти політизації усього, що відбувається на території області.

– Треба зупинити тенденцію розхитування влади: сьогодні між депутатами обласної ради повинна бути консолідація, а не політичні ігри. Люди чекають від нас з вами не порожньої балаканини, а реальних дій. Якщо ми самі між собою ладу не наведемо – ніхто нам не допоможе, - наголосив голова ОДА.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини