Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:07:18

Для "Сильної України" настав відповідальний момент

15.09.2014   17:49Агенцiя

Другий з’їзд партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка прийняв програму та визначився з кандидатами у народні депутати.

В ході роботи політична партія розглянула програму, з якою піде на вибори, та списки кандидатів у народні депутати. З вітальним словом до делегатів, які прибули на з’їзд з усіх областей України звернувся лідер партії Сергій Тігіпко:
- Сьогодні для нашої партії – дуже відповідальний момент. “Сильна Україна” вступає в передвиборну кампанію – першу для нашої партії. Ми ще ніколи не боролися за голоси громадян на виборах до Верховної Ради України. Складною буде кампанія. Я не пам’ятаю кампанії, від якої б так багато залежало для нашої країни.

Політик наголосив, що від того, як пройдуть вибори, багато чого залежить у країні:  і збереження єдності, і відновлення індустріального потенціалу, і те, чи зможе Україна залишитися демократичною державною.

У п’ятницю 12 вересня на з’їзді делегати ухвалили рішення по двом питанням із запланованих: прийняття програми, з якою партія піде на вибори, та затвердження списку кандидатів у депутати, які будуть балотуватися в округах. Обговорення кандидатів-списочників було відтерміновано на другу частину з’їзду - 15 вересня. 

Всього від «Сильної України» в округах змагатимуться на виборах 130 кандидатів-мажоритарників. У Чернігівській області з’їзд затвердив таких доволі відомих в області людей, як Віктор Геращенко,  балотуватиметься у 205 окрузі, Михайло Ганжа – у 206, Андрій Котельчук – у 207, Валерій Лозицький – у 208, Сергій Делія – у 209 та Сергій Кравчук – у 210 виборчому окрузі.

Презентуючи програму партії, Сергій Тігіпко торкнувся основних проблем, які хвилюють  сьогодні кожного жителя України: війна, падіння економіки, підвищення цін на фоні зниження зарплат, соціально незахищені верстви населення, тощо.

- Війна – це велика біда для країни. Мільярди доларів прямих збитків. Руйнування цілих галузей промисловості. А найголовніше – тисячі безповоротно втрачених людських життів: солдат, офіцерів і мирних жителів. Але коли ми говоримо про економічну та соціальну ситуацію, річ не тільки у війні. – сказав Сергій Тігіпко. – Уряд намагається списати на війну всі свої грубі помилки і прорахунки. Це несправедливо щодо людей, це несправедливо щодо країни.

Лідер Сильної України переконаний, що: «Завдання не в тому, щоб виграти війну, а в тому, щоб виграти мир!».

Для того, щоб стабілізувати та почати відроджувати країну, по-перше, дуже важливо утримувати перемир’я. Вже сьогодні є багато прихильників війни та популістів, які кричать: «Вперед, до перемоги!» проте політик вважає, що потрібно зробити все, аби не гинули ні мирні люди, ні військові.

По-друге, набагато більше уваги приділити переговорному процесу. Причому переговорний процес має бути відкритим для звичайних громадян, а не лише політиків.  Дуже важливо, щоб переговори були гласними, щоб люди розуміли, про що йдеться, бо це стосується безпосередньо їх самих.

По-третє, необхідно продовжити реформу з децентралізації. Має бути альтернатива у вигляді децентралізації влади, у нас простого виходу з цієї ситуації не буде. Регіоналізація, а не федералізація має стати основою принципово нової єдності країни – де сила центру зростає в багато разів завдяки силі кожного регіону, міста, району.

Ще один важливий момент, до якого привернув увагу Сергій Тігіпко, – створення професійної армії.

- Я не військовий фахівець. Експерти розбираються в цій справі краще. Але я багатьох речей не розумію: я не розумію, чому на рахунках Міністерства оборони знаходяться мільярди, про які говорив прем’єр-міністр, а солдати не годовані? Чому ми отримуємо від МВФ мільярди гривень, а не можемо на 60 мільйонів купити касок і бронежилетів кращої якості? Таких речей я не розумію, – наголосив Сергій Тігіпко. - Якщо ми не почнемо терміново будувати професійну армію, а будемо покладатися на призови, які приводять в паніку всі українські сім’ї, – це неправильний шлях. Це потребує часу і грошей, але робити це потрібно було ще вчора.

Після обговорення програма була підтримана делегатами. Виступаючі наголошували на важливості реформ, підтримки соціально незахищених верств населення, а за словами Світлани Фабрикант практично все населення України можна віднести до такої категорії.

Представник Чернігівської делегації член Нацради політичної партії «Сильна Україна» Максим Городній поділився своїми думками стосовно програми партії та роботи з’їзду.
- Я повністю підтримую програму партії і переконаний, що в першу чергу Україні потрібен мир, щоб не гинули наші бійці та мирні жителі. Чернігівщина за останні місяці втратила багатьох своїх синів. Потрібно зупинити цю війну. Також хочу додати, що економіка країни знаходиться на межі кризи. І це не тільки через події на Сході. Якщо сьогодні не буде змінена економічна політика, ми отримаємо економічну кризу, - зазначив Максим Городній.

І додав: «Політична партія «Сильна Україна» пропонує виборцям вирішити такі питання – досягнення миру на сході країни, запобігання економічній катастрофі і зростання соціальних стандартів».

На другій частині з’їзду в понеділок депутати узгодили партійний список, який 15 вересня слід було подати до ЦВК. Відкладене голосування виявилося дуже доречним: у перерві між засіданнями з’ясувалося, що Партія регіонів, після невдалих перемовин с Тігіпком про об’єднання, відмовилася брати участь у виборах. Це і не дивно: адже соціологічні опитування показували, що без блокування з іншими силами ПР не набирає прохідні 5% голосів. За деякою інформацією, С. Тігіпко відмовився включати до списку одіозних персон з Партії регіонів, знаних антиукраїнськими настроями. Та й, як говорили політологи, зокрема голова МЦПД Василь Філіпчук, «Союз з Партією регіонів навряд би щось дав «Сильній Україні», а от забрати голоси прихильників зміг би». Хай там як, але делегати з’їзду з радістю сприйняли новину про самостійний шлях партії на виборах. А партбюро встигло скласти дуже цікавий список: до нього увійшли знані фахівці в економіці, промисловості, інвестиціях, та інших сферах – саме тих, на яких було зроблено акцент в передвиборчій програмі партії.

Зачитуючи список, Сергій Тігіпко наголосив, що дбав, в першу чергу, про те, аби список був «прохідним», щоб до нього потрапити «сильні люди» - які можуть скласти конструктивну конкуренцію один одному і іншим політичним силам. «Список партії зібрав економістів і управлінців для здійснення економічних реформ і боротьби з корупцією, - вважає політолог Вадим Карасьов. – крім того, список свідчить, що Тігіпко не залежить від котрогось з олігархічних кланів. Список достатньо збалансований, усі фігуранти мають цільову адресацію».

Отже, до першої п’ятірки списку увійшли:
1.    Сергій Тігіпко, голова партії «Сильна Україна»
2.    Валерій Хорошковський, колишній перший віце-прем’єр, який, як і С.Тігіпко, залишив уряд Азарова на знак протесту проти антипідприємницької позиції прем’єра
3.    Світлана Фабрикант, народний депутат з Одеси
4.    Андрій Гамов, голова бюро Запорізької організації «Сильної України»
5.    Ігор Мазепа, інвестиційний банкір, голова Concord Capital

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини