Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:15:03

Народний депутат України Валерій Дубіль ініціював дострокове припинення повноважень міського голови. ВІДЕО

09.09.2014   16:06Агенцiя

У зв'язку з чисельними зверненнями чернігівців до народного депутата України Валерія Дубіля із серйозними скаргами на роботу міського голови Олександра Соколова, Валерій Дубіль звернувся до депутатської фракції «Батьківщина» з проханням ініціювати проведення 9 вересня позачергової сесії міської ради, яка сьогодні і відбувається за скликанням в.о. міського голови Владислава Кухаря.

"Виявляється, мер доволі інертно ставиться до важливої для всієї нашої країни справи – допомоги нашим солдатам, що воюють на Сході країни, їхнім сім’ям. Мер вважає, що це не його справа. Незалежно від юридичних законних оцінок такої бездіяльності, вважаю, що міський голова показав себе як аморальний чоловік, чекати від якого ефективної роботи уже не доводиться. Тим часом не вирішуються важливі питання допомоги АТО, сім’ям учасників АТО, сім’ям, чиї рідні загинули, а також питання що стосуються підготовки міста до зимового періоду. Якщо мер не хоче допомагати АТО і сім’ям солдат АТО – ми це будемо робити без нього." - сказав Валерій Дубіль в своїй промові перед початком позачергової сесії.

Наразі, позачергова сесія Чернігівської міської підтримала програму допомоги учасникам АТО, сім'ям учасників АТО і родинам бійців, які загинули під час бойових. За це рішення проголосували 28 депутатів міської ради. Конкретні видатки для допомоги депутати визначать через 5 днів коли вивчать всі програми і можливості бюджету та залучення коштів.

Однією з пропозицій, яка пролунала в сесійному залі, була – закрити програму очистки річки Стрижень, а вивільнені 20 мільйонів, перекинути на програму допомоги учасникам АТО, сім'ям учасників АТО і родинам бійців, які загинули під час бойових.

Зараз для прийняття рішення про відставку міського голови у сесійній залі не вистачає 6-ти голосів. На позачерговій сесії відсутні комуністи, громадська думка та більшість «регіоналів». Секретар міської ради Владислав Кухар намагається викликати інших депутатів для прийняття остаточного рішення щодо долі міського голови.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини