Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:30:42

Голова облдержадміністрації встановлює жорсткий контроль за витрачанням бюджетних коштів під час державних закупівель

23.08.2014   09:17

– В умовах недостатності фінансових ресурсів їх перевитрачання внаслідок закупівель за завищеними цінами є неприпустимим, - заявляє Володимир Івашко.

Особливе занепокоєння викликають виявлені факти закупівлі продуктів харчування по прямих договорах за цінами, які значно перевищували середні. Також товари закупають без застосування відповідних процедур і допускають до оцінки пропозицій учасників, які не відповідають кваліфікаційним критеріям.

Причому більшість таких фактів допускається органами місцевого самоврядування.

Зокрема, у другому кварталі поточного року найбільш суттєві перевищення середніх роздрібних цін були у розпорядників Ічнянського, Козелецького, Куликівського, Менського, Срібнянського та Сосницького районів.

Що це – службові порушення чи захист чиїхось комерційних інтересів?

Постійно діючою комісією з питань аналізу ефективності використання державних коштів при здійсненні закупівель проводяться перевірки дотримання вимог законодавства у цій сфері. У разі виявлення порушень матеріали передаються до органів прокуратури.

– Хочу нагадати головам райдержадміністрацій, що відповідно до діючого законодавства саме на головних розпорядників, тобто на вас, покладено координацію та внутрішній контроль за використанням бюджетних коштів розпорядників нижчого рівня. Не варто забувати, що при виявлених порушеннях може застосовуватися цілий ряд видів юридичної відповідальності. Тому для усунення корупційних ризиків роботу у даному напрямі необхідно суттєво посилити, - наголошує Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини