Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:16:04

"Люди мають бачити, що держава їх захищає"

09.08.2014   08:16

У прокуратурі Чернігівської області сьогодні відбулось засідання колегії, присвячене підведенню підсумків роботи органів прокуратури області у 1 півріччі 2014 року, заходам, спрямованим на підвищення ефективності їх діяльності та основним завданням на наступний період.

Головував на засіданні колегії прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко.

Окрім прокурорів, на зібранні був присутнім і виступив голова Консультативної ради при прокуратурі області, голова правління громадської організації «Чернігівський центр Прав Людини» Олександр Підгорний.

У своїй доповіді прокурор області дав оцінку роботі підлеглих і поставив основні завдання. Серед цих завдань — протидія корупції, в тому числі викорінення її у власних лавах; відновлення довіри людей до органів прокуратури; боротьба з розкраданням державних коштів та застосування прокурорських повноважень для їх повернення; посилення захисту конституційних прав і свобод громадян; підвищення ефективності координації роботи правоохоронних органів для протидії злочинності, та інші.

Він, зокрема, сказав:

— Головним ворогом нашої держави у внутрішній сфері є корупція, насамперед серед високопосадовців. Представниками колишньої влади було впроваджено численні схеми розкрадань, у тому числі бюджетних коштів, організовано так звані фінансові площадки та податкові ями. Сьогодні люди вимагають широкомасштабної і нещадної боротьби з цим негативним явищем. Робота правоохоронних органів регіону у цій сфері дещо активізувалася. Майже утричі більше виявлено кримінальних корупційних правопорушень, половина з них тяжкі та особливо тяжкі. Водночас, поки що на місцях більшість корупціонерів і хабарників силу закону та невідворотність покарання ще не відчула. Більше того, вже деякі новопризначені спритники намагаються відновити функціонування старих злочинних схем. Ми маємо нещадно це викорінювати.

Подальша робота колегії була присвячена недолікам в організації прокурорсько-слідчої діяльності та шляхам їх усунення.

Підводячи підсумки, Володимир Стеценко ще раз наголосив на тому, що складна ситуація в країні вимагає від прокурорів результативної роботи. «Люди мають бачити, що держава їх захищає», — підкреслив він.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини