Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:04:41

Штаб слухав Журмана і Лубенцова

08.08.2014   07:43Агенцiя

Обласний штаб національного спротиву заслухав інформації про свою роботу за перші 100 днів заступників голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана та Костянтина Лубенцова, яких штаб рекомендував на ці посади.

Сергій Журман наголосив, що головна проблема, яку йому вдалося вирішити забезпечення ліками до 15 вересня хворих на гемодіаліз та діабет. Проте гострою лишається проблема виплати зарплат вчителям та медикам в останні місяці року - раніше дефіцит бюджету покривався з Києва. Але тепер, у зв'язку з війною, держава не може гарантувати цих виплат. В той же час заступник голови обласної адміністрації наголосив, що попри зняття вчителям доплат за кабінети, ставки будуть виплачуватися. А доплати за престижність вчительської праці залежать від наповнювання місцевих бюджетів. Сергій Журман висловився за оптимізацію )читай - закриття) малокомплектних шкіл, проте на заваді цьому стоїть відсутність автобусів для перевезення дітей у більші школи.

Костянтин Лубенцов розповів про рекордний урожай зернових, що очікується цього року, але справедливо зауважив: "А що від того людям?". Адже якщо власник "Кернела" сидить у Лондоні - то чи буде він дбати про дороги, школи, ФАПи в тих селах, на полях яких вирощено рекордний урожай?! Також він зауважив, що форвардні закупівлі, навколо яких зараз працює прокуратура, були укладені в той час, коли він та його команда стояли на Майдані, а не сиділи в кабінетах. І якщо інформація члена штабу Володимира Поліщука про величезні державні закупівлі зерна від структур Віктора Лазаря точні, то постає питання: як же опозиціонер міг здобувати їх у режиму Януковича?

Члени штабу цікавилися підготовкою до опалювального сезону без російського газу, про продаж українського зерна Росії, про виплати вчителям тощо. Дехто з членів штабу висловився проти закриття малокомплектних шкіл, бо це ставить хрест на існуванні тих сіл. Я ж назвав закриття початкових шкіл просто злочином проти майбутнього України. Інша річ, що й тримати 15 вчителів на 10 учнів також є дурницею, але якраз це питання влада може вирішити спокійно. Зрештою, не забуваймо, що три четверті видатних людей вийшли з села і дуже часто - з отаких малих сіл. Тож про якість знань не йдеться, не треба цим прикриватися.

Члени штабу також висловилися різко проти повільності кадрових змін і назвали дивним, коли нова команда толерує чиновників, які крали при Януковичу. Штаб висловив здивування і обурення, що такі діячі минулого режиму, як Білібаєв - генеральний директор ОДТРК "Сівер-центр" і Подорван - начальник Департаменту інфіормації, досі перебувають на державній службі.


http://siver.com.ua/news/shtab_slukhav_zhurmana_i_lubencova/2014-08-07-15158

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини