Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:41:29

Полювання на державному кордоні заборонено!

07.08.2014   06:23Агенцiя

9 серпня розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Велика кількість мисливців вже зібралися на полювання, але при цьому їм необхідно пам’ятати, що у відповідності до пункту 21 Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 року № 1147 “Про прикордонний режим”, полювання у місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд забороняється.

Мова йдеться про місцевість між встановленими інформаційно-попереджувальними знаками «Увага! Державний кордон України! Прохід заборонено!» та лінією державного кордону.

Такі знаки на території області встановлені в межах Новгород – Сіверського, Семенівського, Корюківського, Щорського, Городнянського, Ріпкинського та Чернігівського районів.

У зв’язку з обстановкою, що склалася на українсько-російській ділянці кордону та з метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням в межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районах, захисту національної безпеки на державному кордоні України, у відповідності до чинного законодавства, наказом Чернігівського прикордонного загону від 12.03.2014 року №35-ОД «Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень», зареєстрованому в Головному управлінні юстиції в Чернігівській області 13.03.2014 року за №7/961 запроваджуються додаткові тимчасові режимні обмеження на в’їзд і пересування в прикордонній смузі та контрольованих Новгород – Сіверському, Семенівському, Щорському, Корюківському, Городнянському прикордонних районах на українсько-російській ділянці державного кордону України.

В рамках додаткових тимчасових режимних обмежень у вище визначених контрольованих прикордонних районах забороняється полювання та рибальство.

За порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування, за статтею 85 “Порушення правил використання об’єктів тваринного світу” Кодексу України “Про адміністративні правопорушення” –
наступає адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (102 – 1020 грн.).

Повторне порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин) чи таке, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, -
тягне за собою накладення штрафу на громадян від шістдесяти до ста двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1020 – 2040 грн.) з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об’єктів тваринного світу чи без такої.


Прес-служба Чернігівського прикордонного загону
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.