Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:18:14

Часткова мобілізація. Що треба знати, щоб ваші права не було порушено

05.08.2014   06:36Агенцiя

Отож, вам (вашому чоловікові) принесли повістку.

1. Перш а все варто знати, що повістка вручається лише призовнику!!!
Не передається через руки, не рахується врученою, якщо кинута в поштову скриньку, чи передана через сусідів, та родичів. Тільки з рук в руки. Тим більше не реагуйте на телефонні запрошення. До військкомату треба йти, якщо особисто призовник отримав повістку.
2. У військовому комісаріаті не підписувати жодних документів не читаючи. Вам будуть розповідати, що складаються списки, анкети, опитування і тд. Не підписувати. Бо на енній сторінці припис непомітний, що ви погоджуєтесь на службу -добровільно. Якщо ви прийшли дійсно добровільно, з бажанням служити то вперед. В іншому випадку ніяких підписів.
3. Якщо ж повістку таки вручили, то перш ніж бігти у військкомат, варто пройти самостійне незалежне обстеження в медичному закладі. Обов'язкова умова: заклад має бути державним!!! Бо медогляд у комісаріатах умовний, а точніше фіктивний.
4. Чоловіків після 40 мобілізують, за умови, якщо вони військові офіцери, медики, офіцери запасу, МЧСовці, міліціонери, охоронці на державній службі з дозволом користуватись зброєю, які мають звання лейтенанта.
5. Якщо раптом, вас забрали відразу, тож нехай родина починає збирати довідки: з місця роботи, про склад сім'ї, про підприємницьку діяльність (якщо такою займаються), медичні довідки і т.д.
6. Людям з села, часом дзвонять голови сільради, за що отримують преміальні. Мовляв треба явитись у сільраду, де відразу вручають повістки. Такі дзвінки варто ігнорувати у прямому сенсі слова.
7. Не полінуйтесь увімкнути диктофон, бо є реальна можливість, що вам запропонують відкупити за певну суму грошей

І ще раз, наголошую ніяких добровольців. Уважно читати кожен папірець.

Слава Україні!

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.