Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:21:38

У Чернігівську область з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції перемістилося 1178 громадян України

17.07.2014   07:56

Станом на 16 липня у Чернігівську область з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції перемістилося 1178 громадян України (617 родин).

Під координацією регіонального та місцевих штабів з питань соціального забезпечення цих людей, більшість їх розселена у заздалегідь визначених місцях, а деякі виявили бажання зупинитися у родичів чи знайомих. Рятувальники зустрічають вимушених переселенців на залізничних та автовокзалах і супроводжують їх до місць тимчасового проживання. У даний час в області загальна кількість зарезервованих місць становить 1999.

Для звернення громадян працює «гаряча» телефонна лінія: у понеділок-п’ятницю з 8:00 до 17:00 за номером (0462) 72-40-95, цілодобово з 17:00 до 08:00 - (0462) 67-50-24. Також громадяни можуть цілодобово звертатися в Управління ДСНС в області за номером (0462) 65-25-41 або 101, де є технічна можливість переадресації дзвінка абонента до структурних підрозділів облдержадміністрації або громадських організацій до компетенції яких входить порушене питання.

Однак на цьому робота з вимушеними переселенцями не зупиняється. Рятувальники спільно з представниками місцевих органів державної виконавчої влади та Товариства Червоного Хреста України постійно відвідують місця розселення вимушених переселенців з метою надання їм допомоги із забезпечення речами першої необхідності, продуктами харчування та з’ясування соціальних проблемних питань, що потребують вирішення. Особлива увага приділяється родинам з дітьми.

Наразі органами виконавчої влади вирішено питання щодо продовження виплати державної соціальної допомоги та пенсій за місцем тимчасового проживання 45-ти родинам і 235-ти особам, працевлаштовані 24 особи, 33-м - призначена допомога по безробіттю, 6-м - відновлено втрачені документи. Влаштовано до загальноосвітніх навчальних і дошкільних закладів 69 дітей та 8 перебуває на оздоровленні у дитячих закладах. З місцевих бюджетів отримали фінансову допомогу для вирішення соціально-побутових питань 12 родин. У лікувально-профілактичних закладах надано допомогу 162-м особам. Загалом в повній мірі отримали необхідну допомогу вже 1126 осіб.

На території області створені та цілодобово працюють 2 пункти прийому вимушених переселенців: гуртожиток аграрного коледжу у м. Бобровиця на 70 місць (при необхідності може прийняти до 100 осіб) та навчальний пункт рятувальників на 15 місць.

З метою оперативного забезпечення людей, які вимушено переселяються із районів проведення АТО до Чернігівської області, на випадок їх масового заїзду в підрозділах обласного Управління ДСНС створено резерв продуктів харчування та речей першої необхідності.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини