Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:32:51

Виконання бюджету Пенсійного фонду у першому півріччі

15.07.2014   09:30Агенцiя

Про це говорили учасники розширеного засідання колегії обласного відомства.

На Чернігівщині проживає майже 364 тисячі пенсіонерів, і всі вони, за словами керівництва Пенсійного фонду, вчасно отримують відповідні виплати. Втім, робити це стає дедалі важче, адже офіційно працюючих, а саме вони основні наповнювачі бюджету фонду, лише 249 тисяч, при цьому п’ята частина отримує заробітну плату на рівні мінімальної та нижче. Таким чином, кожен працюючий утримує півтора пенсіонера.

За словами начальника головного управління Пенсійного фонду в області Петра Кулініча, лише чотири області України забезпечують стовідсоткове фінансування пенсійних виплат, решта дотаційні, цьогоріч сума дофінансування сягнула 18 мільйонів гривень. Втім, на думку експертів, цей шлях веде в нікуди, адже проблема малого бюджету установи — непрацююча економіка та широке застосування «конвертного» методу розрахунків з найманими працівниками. Тож і вирішувати її потрібно системно.

Та, незважаючи на застарілі системні проблеми, обласне пенсійне відомство справляється з поставленими завданнями по збору відповідних внесків з підприємств області. Протягом першого півріччя 2014 року навіть вдалося зменшити суму загальної заборгованості по платежах до фонду майже на п’ять мільйонів гривень. Окрім того, вчасно і без зайвих затримок забезпечується переведення і виплата пенсій переселенцям з Криму та сходу України.

Говорили учасники колегії і про нововведення, яке стосуватиметься 82-х пенсіонерів області. З першого липня виплати розміром більше 10 тисяч підлягають оподаткуванню.


http://chodtrk.com.ua/?p=15903

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини