Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:39:44

Запровадження соціального замовлення в Чернігівській області

03.07.2014   14:29Агенцiя

Засідання круглого столу під назвою «Запровадження соціального замовлення в Чернігівській області» відбулося 2 липня. В заході прийняли участь представники громадських організацій та державних установ.

Мета круглого столу - сформувати та погодити рекомендації щодо підтримки діяльності благодійних організацій як одного із інструментів вирішення завдань соціальної політики. Відповідно, розглянути рекомендації по соціальному замовленню та по участі благодійних організацій у конкурсі проектів з фінансуванням з місцевих бюджетів.

Питання, що обговорювалися:
1. Соціальна діяльність громадських та благодійних організацій: унікальність та економічна ефективність;
2. Економічна ефективність соціального замовлення порівняно із виконанням аналогічної діяльності комунальними установами;
3. Соціальні пріоритети обласного бюджету та доступ неурядових організацій до підтримки за рахунок бюджетних коштів;
4. Кращі практики підтримки діяльності неурядових організацій за рахунок бюджетних коштів у регіонах України;
5. Представлення рекомендацій та обговорення;
6. Актуальність та можливість запровадження соціального таксі для людей з обмеженими можливостями.
Учасники круглого столу вирішили в триденний термін сформувати власні пропозиції, які стануть основою для резолюції та будуть направлені до профільних державних установ.

Пропозиції, які були висунуті:


І. Передбачити проведення конкурсу проектів громадських та благодійних організацій, спрямованих на реалізацію пріоритетних завдань регіональної політики, для надання підтримки за рахунок коштів обласного бюджету (в рамках обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2012—2015 роки «Чернігівська громада»)

Пропонується:
1. Внести зміни до Обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2011 року (зі змінами), включивши до переліку заходів програми проведення конкурсу проектів громадських, благодійних організацій, спрямованих на реалізацію пріоритетних завдань регіональної політики.
2. Включити питання профілактики соціально-небезпечних хвороб, зокрема ВІЛ, до переліку пріоритетних завдань конкурсу.


ІІ. Запровадити соціальне замовлення для залучення неурядових організацій до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів.

Пропонується:
1. Внести зміни до Обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2011 року (зі змінами), включивши до переліку заходів програми запровадження соціального замовлення для надання вразливим категоріям населення додаткових соціальних послуг, визначених за результатами оцінки потреб населення області у соціальних послугах, а також передбачити фінансування такого заходу за рахунок коштів обласного бюджету в обсязі 90 тис. грн. на рік.
2. У подальшому при проведенні оцінки потреб населення області у соціальних послугах необхідно забезпечити повноцінне відображення потреб людей, що живуть з ВІЛ, а також представників вразливих до інфікування ВІЛ груп, зокрема, щодо переліку послуг, кількості представників відповідних груп та рівня забезпеченості таких послуг наявними комунальними установами соціального обслуговування.
3. При формуванні пріоритетів соціального замовлення доцільно включати для нього послуги соціального супроводу та денного догляду для осіб, що живуть з ВІЛ.


ІІІ. Передбачити можливість підтримки за рахунок коштів обласного бюджету статутної діяльності організацій соціального спрямування.

Пропонується:
1. Внести зміни до Програми фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів, затвердженою рішенням обласної ради від 25 березня 2011 року. Доцільно уточнити завдання і заходи програми щодо підтримки громадських організацій, зокрема передбачити забезпечення підтримки громадських та благодійних організацій інвалідів, ветеранів, інших організацій соціального спрямування.
2. Затвердити рішенням обласної ради Порядок розподілу коштів для підтримки організацій інвалідів, ветеранів та інших організацій соціального спрямування, яким передбачити залучення громадськості до визначення пріоритетів такої підтримки та конкурентну процедуру визначення отримувачів коштів з урахуванням вимог Порядку, затвердженого постановою КМУ від 12.10.2011 року № 1049.
3. Включити питання профілактики соціально-небезпечних хвороб, зокрема ВІЛ, до переліку пріоритетів підтримки організацій соціального спрямування за рахунок коштів обласного бюджету.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини