Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:58:05

Що буде після підписання економічної частини Угоди про Асоціацію з ЄС?

28.06.2014   18:12Агенцiя

27 червня підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. А точніше — її економічну частину. За словами українських урядовців, це підписання завершує 7-річний процес підготовки до узгодження економічних умов співіснування України та Європейського Союзу.

Безумовно, це політичний успіх України на світовій арені. Вже після підписання Україну чекає довгий шлях пристосування вітчизняного законодавства до вимог об’єднаної Європи. А вітчизняним виробникам доведеться переходити на європейські стандарти. Одночасно, на думку експертів, подешевшають імпортні товари, у тому числі — автомобілі.

Чи передбачені в Угоді ризики, на які наразяться українські підприємства після того, які ринки України та ЄС будуть відкритими? Чи прописані в Угоді достатні гарантії створення нових робочих місць?

— Вважаю, що Угода має надавати певні преференції українським виробникам. Хоча б — на початковому етапі. У першу чергу — це металургія та автомобілебудування, — вважає Іван Коробка, представник делегації області на з’їзді Партії розвитку України 21 червня. — А щодо Чернігівщини, то економіка області може зазнати втрат. Адже очевидно, що Україна матиме жорсткі торгівельні війни з Російською Федерацією. Також будуть проблеми з ринками країн СНД. І це вже відчувають підприємства Чернігівської області.

— Найбільші ризики матимуть підприємства харчової та молокопереробної галузі. Навряд чи всі підприємства галузі випускають продукцію, яка пройде сертифікацію і буде допущена на ринки ЄС. Експорт до Росії вже зараз є проблемним. А бар’єри для нашої продукції, у тому числі — штучні, точно будуть ведені російської стороною.

— Саме тому позиція Партія розвитку України наступна: окремі пункти економічної частини Угоди про асоціацію ЄС мають бути переглянуті та уточнені. Якщо по деяких позиціях українські товаровиробники виявляться незахищеними — це терміново потрібно виправляти, — переконаний Іван Коробка.

На думку економістів, підписана Угода має одночасно враховувати інтереси всіх виробників і всього українського суспільства. Це повинен бути зважений крок.
Якщо якісь пункти Угоди були змінені на прохання європейський політиків, які, у свою чергу, захищають європейських виробників, у подальшому по цих пунктах маємо проводити серйозну дискусію.


Іван Литвин

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини