Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:29:31

Військові будні, матеріальне забезпечення, підтримка земляків та очікування плану "Б"

28.06.2014   09:49Агенцiя

Про все це начистоту та без купюр розказав чернігівським журналістам командир взводу зв’язку 13-го батальйону територіальної оборони, який нині дислокується в Луганській області, Ігор Андрійченко.

Після мобілізації та бойового злагодження Ігор Андрійченко прослужив в зоні АТО більше місяця, а нині приїхав додому у відпустку, аби побачити новонародженого сина.

Довкола того, що відбувається у зоні проведення антитерористичної операції, сьогодні точиться чимало розмов. Ігор Андрійченко про побутові незручності говорить небагато. Головне, що батальйон дійсно відчуває підтримку чернігівців. Найбільше бойовий дух військовим піднімають дитячі малюнки та листи з дому. Далеко не останню роль у створенні більш-менш комфортних умов несення служби відіграла допомога громадських активістів, але сьогодні, коли побут потроху налагодили, потреби в батальйону не такі великі. Тож, аби дійсно підтримувати військових, а не доправляти їм «непотріб», необхідно заздалегідь зв’язуватись з контактними особами. Серед потреб Ігор Андрійченко особливо виділів прилади нічного бачення та засоби зв’язку, адже сьогодні доводиться працювати на морально та фізично застарілому обладнанні.

Говорячи ж про загальну обстановку в місці несення служби, чернігівець наголошує, що далеко не весь Схід — сепаратисти і терористи, багато там і патріотів, які навіть у цей скрутний час влаштовують конкурси з читання віршів Шевченка та носять українську символіку. Чимала кількість населення не висловлює своїх симпатій жодній із сторін конфлікту, просто очікує завершення війни. Очікують і військові, щоправда, вони — наказів.

Згодні військовослужбовці й з тим, що українські ЗМІ створюють патріотично налаштовані новини, і не показують всього, що відбувається в зоні АТО, адже в іншому разі Україна впаде в глибоку депресію. Та разом з тим закликають українських медійників ставити вищим військовим чинам і неприємні запитання.


http://chodtrk.com.ua/?p=15513

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.