Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:58:12

У Ніжині створено антикорупційне бюро

10.06.2014   08:02Агенцiя

Під час подій Майдану, революції гідності, лідери політичних партій декларували однією із головних цілей подальшої діяльності своїх організацій боротьбу з корупцією.

На жаль, небажання більшості депутатів Верховної Ради проголосувати за створення антикорупційного бюро України та створення законного підґрунтя для його функціонування спонукає нас до дій.

Саме тому, Ініціативна група Ніжину та Ніжинського району прийняла рішення про створення громадської організації «Ніжинське Антикорупційне Бюро».

ГО «НАБ» зареєстроване 28.05.2014 р. та вже розпочало свою діяльність.

Головним завданням нашої організації є нагляд за дотриманням та виконанням законів України держслужбовцями, виконавчими органами, керівниками підприємств всіх форм власності та ін. А також підтримка населення Ніжина та району в відстоюванні своїх законних прав та свобод, боротьба з хабарництвом на всіх рівнях.

Нині розроблений та введений в дію проект співпраці зі спеціальними державними силовими підрозділами по боротьбі з корупцією.

Також Ніжинським Антикорупційним Бюро ведеться робота по залученню до співпраці небайдужих громадян, партійних та громадських організацій по здійсненню антикорупційних програм. Зокрема, разом ми зможемо досягти:
1) запобіганню розкраданню бюджетних коштів та домогтися їх прозорого використання;
2) наповнення бюджету та сплати податків;
3) повернення у власність громади незаконно придбаного та відділеного комунального майна та земельних ділянок;
4) втілити в життя програму захисту прав найманих працівників;
5) припинення розкрадання та незаконного використання природних ресурсів;
6) протидіяти корупції в медицині освіті та ін.

Зараз ведеться розробка інших програм по боротьбі з корупцією, які будуть опубліковані пізніше.

Запрошуємо до співпраці всіх небайдужих громадян.

Оскільки наша організація є неприбутковою та немає змоги винайняти приміщення для прийому громадян, тому, звернення, поки що, приймаються за телефоном 067 880 13 92.


Громадська організація «Ніжинське Антикорупційне Бюро»

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини