Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:00:38

Чернігівські батальйони територіальної оборони захищають цілісність держави на сході України

05.06.2014   08:03

4 червня голова обласної ради Микола Звєрєв провів робочу нараду з питань матеріально-правового забезпечення чернігівських батальйонів територіальної оборони, які нині захищають цілісність нашої держави в Донецькій та Луганських областях. Із проханням невідкладно провести такий захід до керівника письмово звернулася голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Наталія Проскуріна.

Вона, зокрема, констатувала, що на засіданні президії очолюваної нею ради наприкінці травня розглянуто Звернення обласної організації «Народна самооборона» щодо незадовільного матеріально-правового забезпечення 13-го батальйону територіальної оборони, сформованого із чернігівських добровольців. Саме ця тема і послужила аналізу нагальних проблем, з якими спіткається сьогодні особовий склад, відряджених із Придесення на схід військових формувань.

Микола Звєрєв наголосив, що актуальність зустрічі є дуже важливою і очевидною. Область повинна опікуватися як підрозділами, що направленні для виконання військового обов’язку на схід країни, так і тими, які передислоковані на терени Чернігівщини з інших регіонів. Керівник висловив велику вдячність за розуміння ситуації військового часу очільникам територіальних громад області, які з розумінням ставляться до вирішення проблем тих родин, члени яких несуть службу у гарячих точках.

З ґрунтовною інформацією з порушеного питання перед учасниками наради, участь у якій взяли члени Громадської ради при обласній держадміністрації, обласної організації «Народна самооборона», Громадської ради Майдану України, Всеукраїнської громадської організації «Добробут України», інших громадських організацій та журналісти, виступив обласний військовий комісар Костянтин Нікулін. Він, зокрема, охарактеризував ситуацію в області з мобілізацією військовозобов’язаних, стан витрачання коштів, що надійшли від благодійників на спеціальний розрахунковий рахунок ОВК, відповів на численні запитання присутніх.

Свої критичні зауваження і пропозиції щодо удосконалення матеріально-правового і військового забезпечення чернігівських батальйонів висловили представник обласної «Народної самооборони» Володимир Федорок, його колеги з Громадської ради при обласній держадміністрації Наталія Проскуріна, Тамара Петрова та інші присутні на заході.

Підсумовуючи результати наради, голова обласної ради наголосив, що в умовах військового стану суспільство повинне бути консолідованим і єдиним, адже це головна умова перемоги і виходу українського народу із тої складної ситуації, яка склалася нині у зв’язку із неоголошеною агресією проти нашої держави з боку російських сусідів. Керівник також звернувся до представників засобів масової інформації взяти на озброєння слово, яке повинно нести українцям і світові чесну і неупереджену інформацію. Завдання четвертої гілки влади – консолідувати суспільство, - наголосив Микола Звєрєв.

За результатами наради відповідно до протокольного доручення буде створено робочу групу з координації порушених на ній питань та об’єктивного інформування громади.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини