Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:37:48

Штаб спротиву: влада в області відступає від принципів Майдану

03.06.2014   07:49Агенцiя

Обласний штаб національного спротиву сформувався з представників партій та громадських організацій, які в час встановлення диктатури Януковича виступили за демократію, проти російської агресії.

"Штаб став єдиними легітимним і повноструктурним виразником інтересів Майдану в Чернігові. Тому питання люстрації, кадрових змін, без чого неможливі реформи – завжди в центрі уваги штабу. І штаб вправі вимагати дотримання вимог Майдану новою владою, яку, власне, Майдан і посадив у чиновницькі крісла, - наголосив, відкриваючи прес-конференцію керівник прес- служби Василь Чепурний.

Проте тривале зволікання з кадровими замінами дискредитованих під час режиму Януковича чиновників та призначення нових кадрів за партійно- квотним принципом змушують штаб голосно заявити про те, що влада в області відступає від принципів Майдану. Для такої заяви і було скликано незвичну прес- конференцію: в її роботі брали участь практично всі члени штабу національного спротиву, а це 17 осіб.

Штаб вважає: абсолютно безпідставно проігноровані вимоги штабу про відставку та розслідування діяльності керівників департаментів та управлінь обласної державної адміністрації, генерального директора обласної телерадіомовної компанії «Сівер-центр» Аркадія Білібаєва, міського голови Олександра Соколова, військового комісара Костянтина Нікуліна, начальника державної виконавчої служби Олега Шермана, начальника управління доходів та зборів Левашова, начальників міських підрозділів благоустрою та освіти Артема Стаха та Володимира Купріяненка.

Обласний штаб, громадськість мають неспростовні докази їх шкідливої бездіяльності чи діяльності на користь режиму Януковича. Невже нова влада думає, що кадри, підготовлені Партією регіонів, перебудувалися?

Чи не через таке думання нашої влади ми маємо смерті хлопців- патріотів на сході, які закривають своїми тілами злочинне ставлення влади до заміни антиукраїнських кадрів?

Натомість штаб відзначає, що призначення, які відбуваються, проходять закулісно, без обговорення плану реформ, часто – на догоду одній політичній силі чи навіть одній особі.

Так без погодження зі штабом призначено начальників управлінь юстиції, капітального будівництва, охорони здоров’я. Корупційні схеми у міліції, податковій, інших структурах не тільки не подолані, а навпаки – набувають нових форм із підвищенням розцінок хабарів та поборів.

Зважаючи на все це, штаб скликає прес- конференцію, щоб наголосити громадськості: Майдан не закінчиться доти, доки в Україні не будуть проведені ефективні реформи. Майдан не стояв за одну чи дві партії, за одного чи двох «смотрящих».

"Або нова влада буде прислухатися до консолідованої думки Майдану, яку виражає штаб національного спротиву, або штаб перейде до цієї влади в опозицію. На прес-конференцію запрошені голови обласних адміністрації та ради Володимир Івашко і Микола Звєрєв, їх заступники Сергій Журман та Олександр Кодола", - повідомила прес-служба штабу спротиву.

Представники обласної вадміністрації запрошення проігнорували. Натомість голова обласної ради і його перший заступник брали активну участь у роботі прес-конференції. Виклад про виступ Миколи Звєрєва та його відповіді на питання - пізніше.


http://siver.com.ua/news/shtab_sprotivu_vlada_v_oblasti_vidstupae_vid_principiv_majdanu/2014-06-02-14748
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини