Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:29:35

ВИБОРИ 2014: Мерська кампанія в Ніжині

05.05.2014   15:34Агенцiя

Чого чекати від позачергових виборчих перегонів?

Ніжинців, як і всіх українців, дістало безвладдя. Після річної затримки Верховна Рада все ж таки призначила позачергові вибори Ніжинського міського голови на 25 травня 2014 року. Причин затягування часу було декілька. Перша з них - тривалі судові перипетії з екс-мером М. Приходьком, повноваження якого були достроково припинені ще у березні 2013 через вирок суду, яким його визнано винним у отриманні хабара. Друга - подальше перебування на посаді виконуючого обов’язки міського голови Олега Кірсанова - очільника місцевих регіоналів, який повністю влаштовував партійне обласне керівництво.

Але після подій у лютому влада у місті змінилася. Міськрада на вимогу громади переобрала секретаря. Новим в.о. міського голови став Анатолій Лінник - представник від УДАРу.

Рівно через тиждень Верховна Рада прийняла постанову, якою призначила позачергові мерські вибори у багатьох містах і в Ніжині також. Після тривожного очікування активна фаза передвиборчих перегонів все ж почалася. Дев’ять кандидатів в мери найближчі три тижні змагатимуться за голоси ніжинського електорату. Знайомтесь, ось вони:

1. Анатолій Лінник висунутий міським осередком політичної партії УДАР. Діючий секретар міської ради. Має всі шанси залишитися на посаді до наступних виборів. Серед факторів, які грають на його користь, – значна підтримка місцевих активістів Майдану та гарна репутація. Варто відмітити й те, що за короткий термін перебування на посаді він вже зробив декілька рішучих кроків до прозорості влади. Найголовніші з них - це можливість громадського контролю за надходженнями та видатками міського бюджету (всі дані щоденно публікуються на сайті міськради) та погодження представниками громади актів виконаних комунальниками робіт.

2. Вячеслав Івашин на посаду міського голови балотується у статусі самовисуванця, має повну підтримку міської парторганізації «Українська спілка ветеранів Афганістану». Він є учасником бойових дій. Має в місті гарну репутацію і стабільний відсоток електорату, адже вже був учасником мерських перегонів у 2010 р., в яких отримав почесне третє місце. Є депутатом міськради, очолює депутатську комісію та має пітримку значної кількості членів депутатського корпусу міської ради.

3. Володимир Другаков у мери балотується як самовисуванець. У місті відомий тим, що у 2006 році вже брав участь у виборах міського голови, але тоді посів третє місце. Донедавна працював головою Ніжинської райжержадміністрації. Депутат обласної ради, обраний туди за списками Соціалістичної партії. Минулого скликання представляв дану партію в рядах міської ради. У зв'язку з депутатською діяльністю на обласному рівні має дещо розбалансований електорат.

4. Юрій Хоменко – голова міського осередку «Демократичний альянс». Відомий та успішний у місті підприємець, бізнес якого не залежить від міського бюджету. Хоча в міській політиці перебуває відносно короткий термін, але зарекомендував себе як принципова, креативна та вольова людина. Одним із перших претендентів розпочав мерську кампанію та має неабияку можливість гучно заявити про себе, позиціонуючи себе як нове обличчя. Головними меседжами виборчої кампанії є боротьба з корупцією та дерибаном у місті. Має всі шанси отримати непоганий результат і стати свого роду “темною конячкою” цих перегонів.

5. Валерій Салогуб – голова міського осередку «Батьківщина», депутат міської ради. У минулому заступник міського голови. Відразу слід зазначити, що ніжинська «Батьківщина» нині несе неабиякі електоральні втрати. В першу чергу це пов’язано з багатьма корупційними скандалами з приводу розподілу бюджетних коштів та робіт з благоустрою міста, активними учасниками яких є керівництво міської парторганізації. Значного удару по електоральному полю завдав депутат міськради Максим Багрінцев від ВО “Батьківщина”, якого засуджено на 12 років за вбивство коханки. При цьому, ніжинський осередок публічно так і не засудив дії тих, кого він привів до влади.

6. Олександр Безпалий – кандидат від Радикальної партії Олега Ляшка. У мерських виборах бере участь вперше. До цього мав відносно непоганий, як для початку, результат на виборах до Верховної Ради у 2012 р. - у Ніжині отримав близько півтори тисячі голосів. Гарна медіапідтримка Олега Ляшка, поєднана з його електоратом на території області, зроблять непоганий внесок у електоральну скриньку кандидата, але про перемогу поки що мова йти не може.

7. Андрій Філь - самовисуванець, якого підтримує політична сила. Даний кандидат виступає за підтримки ВО “Сила і честь”. Начальник міськрайонної реєстраційної служби та екс-директор ДКП “Комунальний ринок”. Відомий тим, що зробив гучну заяву відносно відверто злочинних діянь екс-голови міста Михайла Приходька. Має незначний досвід участі у виборах — у 2010 р. балотувався до міської ради.

8. Віталій Кубрак - на минулих мерських виборах кандидат від УДАРу. У 2010 році він посів четверте місце, а на парламентських у 2012 - третє. Цього разу на пост міського голови балотується як самовисуванець. Засновник відомої в місті будівельної компанії «Творець». Нині працює радником міського голови.

9. Рустам Насібов участь у виборах бере як самовисуванець. Є активістом ніжинської мобільної самооборони. Приватний підприємець.

Така порівняно незначна кількість кандидатів у мерське крісло викликає подив, адже, за попередніми прогнозами, участь у виборах збиралися взяти близько 15 осіб. Проте у цьому випадку стримуючим фактором є те, що наступні чергові вибори мають відбутися трохи більше ніж за рік, а можливо і раніше. В умовах тотального дефіциту бюджету та складного соціально-економічного становища в країні за цей термін можна повністю знищити власний рейтинг і програти наступні вибори.

Тож наразі маємо 9 кандидатів, два з яких - Анатолій Лінник та Вячеслав Івашин - за попереднім соцопитуванням є головними претендентами на пост ніжинського градоначальника.


http://blogs.tvi.ua/2014/05/05/merska_kampaniya_v_nizhyni

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини