Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:09:02

Вартість проїзду у тролейбусі до кінця року збільшувати не планують

03.05.2014   10:44Агенцiя

Про вартість та якість перевезення йшлося під час круглого столу, що відбувся 24 квітня за ініціативою Чернігівської обласної організації політичної партії «Демократичний альянс» та за участю представників міської ради, облдержадміністрації, Антимонопольного комітету Чернігівської області, громадськості.

Як зазначив активіст «ДемАльянсу» Геннадій Висоцький, нещодавно відбулося значне підвищення проїзду на всіх рівнях: приміському, міжміському, міському та міжобласному (Чернігів-Київ). Наскільки це обґрунтовано, намагалися з’ясувати учасники круглого столу.

На сьогодні перевезення пасажирів у місті здійснюють 64 тролейбуси, що працюють на дев’яти маршрутах, та 356 автобусів, із яких 136 середньої місткості. Як зазначив перший заступник міського голови Микола Миргородський, тарифи на проїзд у громадському транспорті в місті були встановлені у травні 2011 року. Саме тоді було визначено, що вартість проїзду у тролейбусі коштуватиме 1,25 грн., у автобусах, що працюють у звичайному режимі, — 1,75 грн. та режимі маршрутного таксі — 2,50 грн. «Але суттєве збільшення вартості палива, мастила, шин, запчастин призвело до того, що міська влада вимушена була погодитися з пропозицією перевізників і перевести частину маршрутів із звичайного режиму перевезення у режим маршрутного таксі. Це приблизно 18 маршрутів», — розповів перший заступник міського голови. Він відзначив, що було зроблено розрахунки по кожному маршруту, і всюди тариф був не менше 3,12 грн., а також пообіцяв, що на сайті міської ради до 8 травня з’являться розрахунки вартості одного квитка за всіма міськими маршрутами в розрізі одного кругу (наприклад, якщо брати 12 маршрут, то це «Вокзал — Радіозавод — Вокзал»).

Вартість проїзду же у тролейбусі до кінця року збільшувати не планують, запевнив Микола Миргородський. Хоча, звичайно, вона не покриває тих затрат, що несе ЧТУ. «На сьогодні вкрай необхідно поповнити тролейбусний парк рухомими засобами, адже тієї кількості тролейбусів, що зараз виходить на лінію, вкрай мало. Потрібно, щоб їх було не менше 130. Та й ті, що працюють, уже давно виробили свій ресурс — їх уже давно пора здавати на металобрухт, але вони виходять на лінію, адже немає коштів, щоб закупити їм заміну». Але при цьому Микола Миргородський підкреслив, що питання про закриття ЧТУ міською владою не розглядається. Також він зазначив, що на його думку, вкрай необхідно повернути дев’ятий маршрут тролейбуса, який у нас то вводять, то скасовують.

Збільшився проїзд і на міжміських та приміських маршрутах, кілька днів тому Чернігівською ОДА було прийняте рішення про підняття тарифів. Відтепер на маршрутах протяжністю до 50 кілометрів проїзний квіток коштує з розрахунку 27 коп./км, а понад 50 кілометрів — 30 коп./км. Але якщо порівняти вартість проїзду по області навіть після подорожчання тарифів, вона значно нижче, ніж у напрямку Чернігів — Київ. Тобто якщо врахувати відстань до Києва 140 км х 0,3 грн., то отримаємо 42 грн. А чернігівці давно платили за дорогу до Києва 50 грн., а наразі вже 65 грн.

Таке значне подорожчання проїзду в напрямку Чернігів-Київ представник перевізників, власник ПП «Владіс» Владислав Горбік, пояснив постійним оновленням транспортних засобів (інакше не отримаєш такий вигідний маршрут, адже там велика конкуренція), котрі вони купують у кредит, а також великим подорожчанням палива та імпортних автозапчастин. Він зазначив, що на сьогодні рентабельність його підприємства 12—13%, якщо вона буде нижче, то йому просто доведеться згортати перевезення та припиняти роботу. Перевізники на Київ відзначили, що вони працюють прозоро, та пообіцяли надати «ДемАльянсу» свої розрахунки в розрізі одного рейсу.


http://vid.cn.ua/content/view/10389/65/

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини