Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:03:23

Стабілізація ситуації, розвиток економіки та боротьба з корупцією - основні напрямки роботи облдержадміністрації. ВІДЕО

07.04.2014   16:52

Про це повідомив горлова обласної державної адміністрації Володимир Івашко на своїй першій прес-конференції.

На початку заходу він розповів журналістам обласних та всеукраїнських засобів масової інформації щодо головних завдань та принципів роботи нової влади.

За його словами, наразі, звичайно ж, основним напрямком є подолання викликів, пов’язаних з існуючою загрозою порушення територіального суверенітету з боку північного сусіда, тісна співпраця правоохоронних органів, військових і прикордонників з метою стабілізації ситуації та недопущення провокацій.

З цим, на думку очільника області, у нас майже все гаразд. Осіб, які розповсюджували листівки промосковського змісту та розмалювали пам’ятники російськими триколорами, встановлено, проявів екстремізму не спостерігається.

На контролі облдержадміністрації також знаходяться питання мобілізації, підготовки та проведення військових навчань; ведуться відповідні організаційно-розпорядчі кроки щодо забезпечення необхідною соціальною допомогою сімей, які виїхали з АР Крим до Чернігова.

Не менш важливим, на переконання Володимира Івашка, є посилення уваги до розвитку економіки регіону, яка навіть у сьогоднішніх складних умовах повинна працювати стабільно. З цією метою за дорученням голови облдержадміністрації розроблено економічні паспорти районів які використовуватимуться для усунення перешкод для підприємницької та інвестиційної діяльності. Ці паспорти будуть передані новопризначеним головам райдержадміністрацій для практичної реалізації цих заходів. Це має стати реальним стимулом для залучення інвесторів та серйозним екзаменом для нових очільників районів. Адже, як повідомив Володимир Івашко, жоден з попередніх голів районних державних адміністрацій не залишиться на посаді.

Що стосується нового керівництва облдержадміністрації, то новопризначені заступники вже приступили до виконання обов’язків кожен за своїм напрямком – Сергій Журман опікуватиметься гуманітарною та соціальною сферою, а Костянтин Лубенцов – агропромисловим сектором економіки.

Але найголовніше питання, яке керівництво області та силові структури збираються вирішити за допомогою громадськості та ЗМІ – це подолання корупції в усіх сферах життєдіяльності області.

«Це питання – найбільш наболіле, адже саме корупція не дає змоги розвиватися економіці та підприємництву, цьому підтвердження – моя зустріч з промисловцями та підприємцями області, що відбулася минулого тижня. Усі заходи щодо викорінення цього ганебного явища знаходяться на моєму особистому контролі», - підкреслив Володимир Івашко.

За його словами, з метою недопущення зловживань облдержадміністрація та її структурні підрозділи працюватимуть максимально відкрито. Зокрема, зараз виконуються дві основні постанови: №65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету" та №79 “Про встановлення ліміту легкових автомобілів, що обслуговують органи виконавчої влади”.

Відповідаючи на запитання журналістів, голова облдержадміністрації зосередив увагу на економічній складовій регіону. Так, за його словами, є вагомі перспективи у машинобудівній галузі – наразі декілька проектів знаходяться на стадії вивчення, і влада обіцяє докласти максимум зусиль для їх реалізації.

Пропозиції ж щодо подальшої долі Чернігівського «Хімволокно» зараз уважно розглядаються, тож його подальша доля з’ясується трохи пізніше.

Офіційно стартувала виборча кампанія. Як відзначив Володимир Івашко, в області будуть створені всі умови для проведення чесних, прозорих і демократичних виборів.

А загалом, зауважив голова облдержадміністрації, найголовніше зараз те, що співпраці влади, правоохоронних органів та громадськості дає позитивний результат – соціально-економічна ситуація на Чернігівщині залишається стабільною та контрольованою, триває посівна, виплата державних та соціальних допомог проводиться вчасно, усі організації та підприємства працюють в штатному режимі.

Відео "Чернігівський монітор"


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини