Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:53:05

Олександр Турчинов з робочим візитом відвідав військовий полігон біля смт. Десна

02.04.2014   16:06Агенцiя

2 квітня в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов з робочим візитом відвідав військовий полігон біля смт. Десна, що у Чернігівському районі.

Разом з в.о. Президента України на полігоні були присутні в.о. Міністра оборони України Михайло Коваль, Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Куцин, Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Анатолій Пушняков, т.в.о. Глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський. З боку обласної влади високопосадовця супроводжували чернігівські керівники - голова обласної ради Микола Звєрєв та голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

На полігоні відбулася демонстрація бойових можливостей української зброї, перспективних зразків, що планується передати на озброєння Збройних Сил України, зокрема, стрілецької зброї, засобів захисту, зв’язку, амуніції, зброї ураження. Проведено вправи перевірки бойових та ходових можливостей військової техніки.
Під час брифінгу у смт. Десна сьогодні О.Турчинов зазначив, що двадцять перше століття «показало безліч локальних і системних конфліктів», і нині сучасна країна не може існувати без сучасної армії.

При цьому він зазначив, що донині фінансування і ставлення до Збройних Сил України відбувалося «за залишковим принципом». Протягом останніх чотирьох років, сказав О.Турчинов, національну армію «системно знищували на замовлення іншої країни, роззброювали, звільняли найкращі кадри».

За словами в.о. Президента України, коли розпочалася агресія проти нашої держави та окупація Криму, Україна «відчула серйозні проблеми у Збройних Силах», і нині армію «фактично відновлюємо з нової відмітки».

«За короткий термін Збройні Сили України було приведено до стану повної бойової готовності, і сьогодні на порядку денному стоїть завдання переозброєння Збройних Сил», - заявив він.

За словами О.Турчинова, сьогодні на полігоні було продемонстровано перспективні зразки зброї - від стрілецької до найсучасніших танків, і найважливішим є те, що вони виробляються на українських підприємствах. «Це зразки української зброї, найкращої зброї, яка захищатиме нашу країну», - сказав він.

О.Турчинов також заявив, що оборонно-промисловий комплекс, який «буде відроджуватися і отримає державне замовлення», здатний забезпечити повний замкнутий цикл виробництва. В.о. Президента при цьому підкреслив, що, не зважаючи на дуже складну економічну ситуацію, для захисту нашої держави Уряд виділятиме кошти не лише для того, щоб утримувати армію, а й на її переозброєння. «Це стратегічна задача, яка повинна бути виконана», - наголосив він.


За інформацією Прес-служби Президента України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини