Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:46:57

Звернення Асоціації регіональних засобів масової інформації до народних депутатів України від Чернігівщини, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості Чернігівської області

26.03.2014   15:25Агенцiя

Звернення прийняте на зборах Асоціації регіональних ЗМІ 24 березня 2014 року.

Медійна сфера Чернігівщини разом з усією країною переживає непрості часи. Аби гідно відповісти на нові виклики, потрібна єдність, порозуміння, спільні дії, спрямовані на збереження, реформування і розвиток інформаційного простору Чернігівщини.

Асоціацію регіональних ЗМІ глибоко непокоять спроби деяких органів влади, а також певних політичних сил не правовими способами впливати на кадрові зміни, тиснути на редакційну політику, диктувати засобам масової інформації, про що і як їм слід інформувати населення.

Прикладами таких дій, зокрема, є силовий примус керівника Національної телерадіокомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення. У нашій області подібний випадок стався по відношенню до керівника Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії Аркадія Білібаєва.

Як відомо, ці прикрі конфлікти засудили не лише журналісти України, але й європейські та міжнародні організації. Зокрема, несприйняття подібних дій висловила представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович, котра заявила, що подібні акцій йдуть «всупереч цінностям свободи слова і не можуть бути прийнятними».

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International переконана, що такі випадки мають бути терміново розслідувані, а винні притягнуті до відповідальності.

Асоціація регіональних ЗМІ заявляє, що буде постійно моніторити ситуацію в медійному просторі Чернігівщини і активно реагуватиме на будь-які спроби не правового впливу на засоби масової інформації.

Медійна сфера, як і більшість галузей, гостро потребує системних змін. Асоціація регіональних ЗМІ виступає за негайний початок реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. Звертаємося до народних депутатів України від Чернігівщини із закликом звернути увагу на необхідність прийняття Верховною Радою відповідного законопроекту, який свого часу пройшов перше читання, але після того так і не дійшов до сесійної зали.

Звертаємося до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які є співзасновниками комунальних друкованих ЗМІ, із закликом зробити все можливе для започаткування процесу реформування газет на місцевому рівні. Особливо тих, які вже сьогодні готові до змін.
Переконані, що спільними зусиллями можна вирішити проблеми, які накопичувалися роками, і забезпечити сталий розвиток інформаційного простору Чернігівщини.

Голова Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.