Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:44:57

У Чернігові скасовано концерт російського хору, який підтримав агресію проти України

14.03.2014   16:22Агенцiя

14 березня 2014 року після розгляду відкритого листа-заяви громадськості міста Чернігів керівництво Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації скасувало проведення концерту Державного академічного кубанського козачого хору, який мав відбутися 21 березня в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

Керівництво Департаменту повністю згодне з відкладеними у заяві фактами та оцінками щодо позиції окремих російських діячів культури, які підтримали агресію Російської Федерації проти України. У тексті заяви представники громадськості вказали:

«Як громадяни України та діячі культури і науки Чернігівської області, ми рішуче засуджуємо заяву російських діячів культури «Деятели культуры России — в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму», яку оприлюднено прес-релізом міністерства культури Російської Федерації від 11 березня 2014 року на підтримку акту агресії Російської Федерації проти України та здійснення політики анексії частини її території – Криму.

Таку офіційну позицію діячів культури – громадян Російської Федерації розцінюємо як духовну та ідеологічну підтримку агресивної війни проти України та загарбання її території.

Всі підписанти цієї заяви персонально стали співучасниками та відповідальними за злочин розв’язання загарбницької війни проти народу та держави Україна, розпалювання ворожнечі між нашими народами разом із керівництвом Російської Федерації на чолі з її президентом В. Путіним.

Вимагаємо від органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування терміново:
— Вжити невідкладних заходів щодо заборони перебування на території України та проведення гастролей та інших заходів громадянам Російської Федерації та представникам їхніх установ і організації, які підписали заяву «Деятели культуры России – в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму» від 11 березня 2014 року (сайт Міністерства культури Російської Федерації).
— Скасувати концерт Державного академічного кубанського козачого хору у Чернігові в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Його художній керівник В.Г. Захарченко підписався під заявою «Деятели культуры России – в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму» від 11 березня 2014 року під номером 125.

Відповідальні російські діячі культури за підтримку злочину агресії Росії проти України та політики анексії частини її території повинні нести персональну відповідальність!»

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації наголошує, що прийнята санкція щодо Державного академічного кубанського козачого хору під керівництвом В.Г. Захарченка є вимушеною і відповідає на злочинну дію керівної особи закладу культури щодо держави Україна. За умови документального підтвердження відмови В.Г. Захарченка від свого підпису під листом «Деятели культуры России – в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму» та відсутності інших ворожих антиукраїнських дій російський хор отримає дозвіл виступати перед глядачами Чернігівщини.


Сергій Мойсієнко, Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.