Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:50:08

Народне віче у Чернігові

10.03.2014   10:03

9 березня у Чернігові на Красній площі відбулося народне віче, у якому взяли участь: голова обласної ради Микола Звєрєв, перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, народний депутат України Сергій Аверченко, голова Чернігівського відділення товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Василь Чепурний, Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій, а також близько тисячі громадян.

Учасники зібрання вшанували 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, яке відзначається сьогодні. А потім, обговорюючи суспільно-політичну ситуацію, засудили рішення Російської Федерації про використання Збройних Сил на території України та негативні прояви посягання на державний суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, що призвели до суспільної та міжнародної напруги. Разом з тим, люди одностайно висловили захоплення та відзначили героїзм українських військових та прикордонників, які залишаються вірними присязі народу України.

Виступаючи перед присутніми на центральній площі Чернігова, голова обласної ради Микола Звєрєв закликав усіх у цей непростий час об’єднати спільні зусилля для виходу із кризи. Він запросив небайдужих людей та компетентних громадян активно долучитися до роботи по розробці концепції розвитку регіону. Голова обласної ради висловився за реформування системи органів влади, а саме - за ліквідацію структури виконавчої влади та створення виконкомів при місцевих радах. Микола Звєрєв також поінформував про свої перші дії на посаді голови обласної ради. Зокрема, відзначив, що готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» вже передано до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області. Керівник представницької влади Чернігівщини пообіцяв, що і надалі консультуватиметься із громадськістю стосовно прийняття суспільно важливих рішень. Учасники народного віче схвально сприйняли виступ голови обласної ради.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини