Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:28:31

Верховна Рада України прийняла Постанову "Про Звернення Верховної Ради України до парламентів держав-гарантів безпеки України та міжнародних організацій"

02.03.2014   14:14Агенцiя

Відповідно до проекту документа,

Верховна Рада України постановляє:

1. Схвалити Звернення Верховної Ради України до парламентів держав - гарантів безпеки України та міжнародних організацій (додається).

2. Голові Верховної Ради України направити текст Звернення Верховної Ради України до парламентів держав – гарантів безпеки України та міжнародних організацій.

3. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

У проекті Звернення Верховної Ради України до парламентів держав-гарантів безпеки України та міжнародних організацій зазначається:

"1 березня 2014 року Рада Федерації Федеральних Зборів Росії ухвалила рішення щодо можливості використання збройних сил Росії на території України. Ще раніше російські війська увійшли на територію України в Криму під надуманим приводом захисту російськомовного населення.

Ці дії Російської Федерації неприпустимим з боку постійного члена Ради Безпеки ООН, якого з Україною пов’язує Договір про дружбу, співробітництво і партнерство.

Дії Росії є кричущим порушенням всіх засадничих принципів міжнародних відносин і підривають основи безпеки на Європейському континенті.

Верховна Рада наголошує, що Україна стала першою і наразі єдиною державою в світі, яка добровільно, за власною ініціативою відмовилася від ядерної зброї та ліквідувала всі її запаси під міжнародним контролем.
Умовою такого безпрецедентного кроку стало надання 1994 року з боку Росії, Сполученого Королівства та США, до яких згодом приєдналися Франція та КНР, гарантій безпеки, зафіксованих у Будапештському Меморандумі.

Росія, як одна з держав-гарантів, зобов’язалася утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України, а також поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України.

У зв’язку з військовими діями Російської Федерації проти України Верховна Рада України звертається до парламентів держав-сторін Будапештського меморандуму та міжнародних організацій із закликом:
- направити спеціальні моніторингові місії з метою ознайомлення з реальним станом справ в Україні;
- звернутися до своїх урядів для надання необхідної допомоги з охорони ядерних об’єктів в Україні.

Верховна Рада України запрошує ООН, ОБСЄ, Раду Європи, Європейський Союз, НАТО, СНД та інші заінтересовані міжнародні структури організувати виїзні засідання своїх органів в Україні.
Верховна Рада України виступає з ініціативою створення групи для проведення переговорів з Росією з метою нормалізації відносин з РФ та деескалації ситуації в Європі.

Закликаємо продемонструвати солідарність з українським народом та захистити суверенітет і територіальну цілісність України. Потурання військовим діям проти України може мати непоправні наслідки для всього світового миро порядку".

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4334.


Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
 

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини