Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:34:33

Максима Багрінцева можуть визнати політичним в’язнем

28.02.2014   13:31Агенцiя

На пленарному засіданні Верховної Ради народний депутат Валерій Дубіль дав пропозицію додати до списків політв’язнів ще й ім’я ніжинського депутата Максима Багрінцева.

Максим Багрінцев був заарештований у травні минулого року за підозрою у скоєні тяжкого злочину — убивства п’ятдесяти однорічної жінки. Їй було нанесено чотирнадцять ударів молотком у обличчя. Загиблу хоронили в закритій труні.

У ході досудового розслідування М. Багрінцев визнав свою вину. Зараз триває судове слідство, в ході якого стають відомими жахливі подробиці вбивства.

Із яких політичних мотивів депутат міськради Максим Багрінцев залишив сиротами двох неповнолітніх дітей та по-звірячому розправився з їх матір’ю невідомо.

За словами Валерія Дубіля, на початку лютого цього року у нього на особистому прийомі побувала мати затриманого Багрінцева Л. Л., яка розповіла про затягування справи через відсутність доказової бази і просила втручання депутата, повідомляє інтернет-видання Високий Вал.

«Якщо людина скоїла злочин, вона повинна відповідати, якщо вона дискредитувала себе як депутат – бути виключена з партії та скласти депутатський мандат, якщо була незаконно затримана – негайно звільнена. Я не берусь коментувати дії Багрінцева як людини та депутата міської ради, проте зібрана за цей час інформація не дозволяє зробити висновок про винуватість Багрінцева у скоєнні злочину», — наголосив парламентар.

Також він додав, що незрозуміло, чому слідство не врахувало, що у Багрінцева є алібі, що він у час скоєння злочину перебував в Академії адвокатури у свого наукового керівника. Та й свідки на судовому засіданні не підтвердили попередньо встановлені дані досудового слідства.

«Ми з вами знаємо, що за режиму Януковича будь-яку людину могли звинуватити та засудити за злочин, якого вона не скоювала, — констатував народний депутат. — Тому сьогодні, коли на розгляд Верховної Ради України було винесено Проект Закону України №4271 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування амністії в Україні» (щодо повної реабілітації політичних в’язнів), я, як і інші депутати, вніс пропозицію щодо перегляду справи громадянина Багрінцева.

Відтак Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності разом з Генеральною прокуратурою України перевірятиме інформацію щодо всіх осіб, стосовно яких народні депутати України висловили припущення щодо можливого незаконного порушення кримінальних справ.


http://www.uezd.com.ua/page/maksima-bagrinceva-mozhut-viznati-politichnim-vyaznem.html

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини