Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:44:30

Ніжинські депутати та громада міста обрали нового керівника міста

21.02.2014   14:54Агенцiя

Новопризначеним секретарем ніжинської міської ради став депутат міськради Анатолій Лінник.

Учора на позачерговій сесії, яку скликали за вимогою громади Ніжина, депутати обрали нового секретаря.

До сесійної зали прийшло більше сотні небайдужих жителів міста і кілька сотень людей стояли під будівлею міськвиконкому, бо не змогли всі вміститись у залі. Вони вимагали від ніжинських депутатів-регіоналів, щоб ті вийшли зі складу ПР. Вимагали це і від секретаря міськради Олега Кірсанова. Але Олег Володимирович не захотів прощатись із партквитком.

Представники громади були не проти, щоб Кірсанов лишивс секретарем, але за умови, що він позбудеться членства в партії. Олег Володимирович зробив свій вибір — залишився в партії.

Депутати запропонували одразу кандидатуру Олега Баранкова, бо той є заступником міського голови. Але громада не погодилась із цією кандидатурою, бо вони впевнені, що членам партії Батьківщина довіряти не можна. Натомість у громади була своя кандидатура й вони запропонували обрати секретарем міськради Анатолія Лінника.

Люди, котрі були присутні на сесійному засіданні, заблокували вихід із зали й сказали, що жодного депутата не випустять доки вони не оберуть секретаря міськради.

Депутати обрали лічильну групу й вона відправилась готувати списки депутатів і бюлетені для таємного голосування.

Процедура підготовки до виборів доволі затяглась. Люди були знервовані. Час від часу приносили воду. Депутатів не випускали з зали зовсім нікуди. Казали, що триматимуть їх в “облозі” до того часу, доки вони не оберуть людину, яка буде керувати містом.

Після підготовки бюлетенів депутати розпочали голосування. Бюлетенів заготовили сорок штук. У бюлетені була лише одна кандидатура, три графи “за”, “проти” та “утримався”, а також прізвища членів лічильної комісії.

Депутати під суворим контролем отримували бюлетені та голосували в таємній кімнаті.

“За” проголосувало двадцять двоє депутатів. Цих голосів не вистачило для затвердження на посаду. Адже необхідно для прийняття будь-якого рішення щонайменше двадцять шість голосів.

Громадян міста, які були в цей час на засіданні результат депутатського голосування не влаштував. Вони почали говорити й про розпуск міської ради й про те, що депутати повинні ще один раз проголосувати за Анатолія Валерійовича.

Але депутати сказали, що так буде не законно. Й запропонували ще дві кандидатури Валерія Салогуба та Володимира Боровика. Та вони відмовились від такої почесної посади.

Люди висловлювали своє обурення, тупотіли ногами й кричали “Ганьба!” депутатам міськради, що вони бачать на цій посаді лише Лінника. Вимагали повторного й відкритого голосування. Депутати виправдовувались і казали, що таке голосування буде не законним. Натомість жителі міста кричали, що вони не дозволять нікому оскаржити це рішення, бо це рішення не лише депутатів, а й громади міста. “Хай тільки хтось спробує оскаржити це рішення, то ми його за вухо виведемо. Ми вас обирали й маємо право вимагати”, — говорили ніжинці.

Юрій Коростиленко зробив спробу вирватись із зали, але його ці намагання успіхом не увінчались. Жінки та чоловіки, які стояли біля входу його просто не пропустили.

Ті депутати, які були розумнішими тихенько, виявивши в роздягальні запасний вихід, вийшли з приміщення міськвиконкому.

Депутати погодились і проголосували відкрито, шляхом підняття рук. Цього разу голосів вистачило — двадцять сім. Проти проголосувало лише двоє депутатів.

Люди аплодували стоячи й вітали новопризначеного секретаря міської ради.

Опісля більшістю депутатських голосів Олега Кірсанова вивели зі складу виконкому, а Анатолія Лінника навпаки ввели. А також проголосували за рішення направити звернення до президента в якому йшлося про те, що Янукович вчиняючи протиправні дії замазав руки по лікоть людською кров’ю.

Після голосування по всім питанням позачергової сесії майже всі, хто був присутнім на засіданні разом заспівали Гімн України та з вигуками “Слава Україні! Героям Слава!” та “Україна понад усе” покинули велику залу міськвиконкому.


http://www.uezd.com.ua/page/nizhinski-deptati-ta-gromada-mista-obrali-novogo-kerivnika-mista.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини