Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:04:34

У прокуратурі обговорено стан додержання законодавства у сфері безпеки руху

07.02.2014   08:06

У прокуратурі Чернігівської області під головуванням заступника прокурора області Євгенія Хлапьонова відбулась міжвідомча нарада, присвячена стану додержання законодавства у сфері безпеки руху на наземному транспорті. Участь у ній взяли керівники місцевих органів влади та самоврядування, правоохоронних та контролюючих органів.

Заступник прокурора області Євгеній Хлапьонов наголосив на тому, що контролюючими та правоохоронними органами області не ліквідовано повністю таке негативне явище, як «нелегальні перевезення». Реагування на ці порушення є переважно формальним. Залишаються нестягнутими штрафні санкції на сотні тисяч гривень до державного бюджету, накладені теруправлінням Головавтотрансінспекції, управлінням Укртрансінспекції в області.

Гострою є проблема дотримання безпеки руху під час пасажирських перевезень. Зокрема, минулого року мали місце 132 дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв ліцензованого пасажирського транспорту, в яких загинули 2 особи, а 11 – отримали травми. Зареєстровано 67 фактів смертельного травмування людей залізничним транспортом.

Крім того, особливу увагу присутніх було звернуто на організацію безпеки руху на залізничних переїздах.

У сфері міського електротранспорту спостерігається також тенденція до зростання кількості ДПТ, в яких загинули та травмовані люди.
За результатами перевірок, проведених прокуратурою з питань безпеки руху на наземному транспорті, зареєстровано 5 кримінальних проваджень, внесено 12 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб, у т.ч. 8 посадових осіб органів державного контролю, до бюджету відшкодовано 17 тис. грн.

Учасники наради проаналізували можливі заходи впливу на стан додержання законодавства у зазначених сферах та розробили й затвердили план спільних узгоджених заходів, спрямованих на усунення недоліків і підвищення ефективності роботи на вказаному напрямку.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.