Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:59:02

Виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму та активної громадянської позиції

31.01.2014   08:33Агенцiя

«У процесі докорінної модернізації країни Президент України Віктор Янукович особливу надію покладає на молодь. Саме вона найкраще розуміє необхідність економічних і соціальних реформ та буде основою завтрашнього громадянського суспільства України», — про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 30 січня під час наради з керівниками відповідних структурних підрозділів, на якій обговорили питання морально-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Юрій Музика також підкреслив, що в основі сучасної концепції виховання молоді, за завданням Глави держави, мають стати патріотизм та гордість за власну країну, збереження і відновлення традицій, повага до старшого покоління.

За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації, на Чернігівщині проводиться значна робота у цьому напрямку. Зокрема, учнівська та студентська молодь активно залучається до відзначення знаменних для історії держави дат. В освітніх закладах області проводяться тематичні години спілкування, уроки мужності і патріотизму, цікаві екскурсії до історичних музеїв, зустрічі з ветеранам, конференції, історичні читання тощо.

На базі закладів освіти діють 123 музеї, що працюють за різними профілями. Функціонують історико-патріотичні клуби, експедиційні загони, краєзнавчі та етнографічну гуртки. Учні, які відвідують ці гуртки, ведуть активну пошукову роботу, пов’язану із встановленням імен загиблих і зниклих безвісті у воєнні роки.

Підсумовуючи, Юрій Музика наголосив, що влада області, педагогічні колективи освітніх закладів і надалі спрямовуватимуть свою діяльність на виховання у молоді почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності та активної громадянської позиції, адже саме від підростаючого покоління залежить майбутнє нашої держави.

Більш того, система роботи з молоддю, що направлена на виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму та активної громадянської позиції, здатна у подальшому убезпечити молодих людей від негативного впливу радикально налаштованих політиків та організацій. Адже саме в останні тижні стало очевидним намагання окремих опозиційних партій втягнути молодь у громадянське протистояння для досягнення вузькополітичних цілей.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.