Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:25:43

Володимир Хоменко зустрівся з членами президії Громадської ради при облдержадміністрації

22.01.2014   18:34

21 січня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з членами президії Громадської ради при облдержадміністрації. Розпочинаючи зустріч, очільник області привітав присутніх із Днем Соборності та Свободи України.

«Соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями нашої національної ідеї. Як зазначив Президент України Віктор Янукович: «Єдність і сьогодні, без перебільшення – це головна умова нашої сили та незалежності. Долаючи сучасні негаразди, ми шукаємо та знаходимо злагоду, ставимо завдання і досягаємо їх заради спільного блага, заради нашої України».

Нині нас має об’єднувати спільна відповідальність за долю країни», - наголосив голова облдержадміністрації.

Оцінюючи результати спільної діяльності, Володимир Хоменко відзначив позитивні підсумки співпраці. Громадська рада ініціювала розгляд та працювала над вирішенням низки важливих питань. Одне з них – це проведена робота по створенню регіонально-ландшафтного парку «Ялівщина».

«Хочу вас запевнити – і це моя позиція – ефективна робота облдержадміністрації та її підрозділів не можлива без конструктивного діалогу з громадянським суспільством, уособленням якого є Громадська рада.

Проте, як показує життя, традиційні форми співпраці не завжди спрацьовують. Тому, на часі пошук нових – як з боку влади, так і з боку громадськості. Наприклад, добре себе зарекомендувала практика створення робочих груп для вирішення окремих проблемних питань. Об’єднуючи експертів, громадськість та представників влади робоча група може у короткий термін вивчити питання та запропонувати конкретні шляхи вирішення», - зауважив голова облдержадміністрації.

Обласна держадміністрація підтримує пропозицію Громадської ради щодо створення робочої групи, яка б опрацювала питання утворення окремого структурного підрозділу облдержадміністрації – управління охорони культурної спадщини.

Очільник області висловив переконання, що буде вироблено таке рішення, яке задовольнить Громадську раду та врахує усі фактори, що впливатимуть на його реалізацію. А головне – буде сприяти збереженню та примноженню багатого культурного надбання Чернігівського краю.

Щодо планів роботи на поточний рік, то, як засвідчив Володимир Хоменко, їх багато, і вони торкаються різноманітних сторін життя громади Чернігово-Сіверського краю.

«Зі зниженням ціни на газ ми отримали можливість інноваційного оновлення вітчизняної економіки. Нові кроки робитимуться в напрямку модернізації медичної, освітньої та соціальної сфери. Одним із пріоритетів діяльності органів влади буде боротьба з корупцією.

Ми повинні об’єднати зусилля – ваша активна позиція та послідовні, системні кроки влади мають розширювати коло рішень та питань, які пройшли горнило публічного та фахового обговорення», - наголосив керівник області.

Підбила підсумки роботи за 2013 рік та оголосила плани на поточний рік голова Громадської ради Світлана Пасталиця.

В ході діалогу голови облдержадміністрації та членів президії Громадської ради були озвучені питання в галузях економіки, медицини, екології, спорту тощо.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко подякував учасникам зустрічі за активну участь у роботі та надані пропозиції щодо подальшого поглиблення співпраці облдержадміністрації з Громадською радою, з інших питань, що стосуються покращення якості життя жителів Чернігово-Сіверського краю.

Усі надані пропозиції будуть враховані у проекті обласного плану заходів на 2014 рік щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини