Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:57:00

Відкрите звернення. ДОКУМЕНТ

20.01.2014   16:55Агенцiя

Скасувати пакет законів, прийнятих Верховною Радою України 16 січня, вимагали чернігівські громадські й політичні діячі, журналісти.

Президенту України, головам Верховної Ради, Конституційного суду України, народним депутатам

Відкрите звернення

Ми, представники чернігівських засобів масової інформації і електронних засобів масової комунікації, представники медіа-профспілок і громадських організацій, звертаємося до Президента України, голови Верховної Ради, Конституційного суду України, народних депутатів з вимогою визнати антиконституційними і відмінити пакет законів прийнятий 16.01.2014 р. Верховною Радою України з порушенням процедури голосування .

Зазначеними законами де-факто в Україні вводитися тоталітаризм та диктатура, запроваджується цензура, а для журналістів електронних засобів масової комунікації впроваджується фактична заборона на професію. Поза законом поставлені Інтернет-видання, які за своєю суттю не є інформаційними агенціями, оскільки не збирають інформацію з метою її продажу читачам чи третім особам.

Норма закону, що зобов’язує провайдерів без рішення суду за вказівкою державного органу відключати «екстремістські» сайти та новинні блоги, робить його антиконституційним і таким, що суперечить загальноприйнятим у цивілізованих державах нормам права.

Крім того, абсурдний за своєю суттю закон Колесніченка-Олійника вводить кримінальну відповідальність за наклеп, «екстремістську» діяльність і за прямі обов’язки журналіста – зокрема за збирання фактично будь-якої інформації про працівників правоохоронних органів та суддів, що дозволить правоохоронцям залякувати і репресувати «незручних» журналістів та блогерів.

Цими законами фактично ліквідуються конституційні гарантії свободи слова, передбачені статтею 34 Конституції України.

Закон грубо порушує фундаментальні свободи совісті, поглядів, слова, інформації, зібрань, асоціацій, пересування, право власності та право на приватність, ігноруючи тим самим відповідні конституційні норми і статті Міжнародного пакту ООН про громадянські та політичні права й Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також статтю 22 Конституції України.

Законом Колесніченка-Олійника держава примудрилася ввести до юридичного словника негативне тавро «іноземного агента» і застосувати його до тих, хто виконує прямі обов’язки держави власним коштом і коштом міжнародних донорів. Таким чином, правляча коаліція оголосила війну громадянському суспільству.

Але ми ніколи не погодимося, щоб органи влади витісняли український народ на його власній землі у соціальне гетто, ще й замість виконання своїх безпосередніх зобов’язань перед суспільством вішали йому на шию табличку з написом "іноземний агент". Ми заявляємо, що погодження з пропонованим статусом було б з нашої сторони образою пам’яті борців за волю України, її відомих дисидентів і справжніх Героїв.

В усі часи Незалежності малий бізнес, який в цивілізованому світі є основою економіки, мусив боротися за своє існування. Саме дрібні підприємці є найбільш активною частиною суспільства, яка звикла відстоювати свої права на всіх рівнях, аж до тривалих акцій протесту. На тепер бізнес позбавили можливості вільно, та у гарантований Конституцією України спосіб захищати себе, створювати нові робочі місця, зрештою, відчувати себе вільними людьми у вільній країні! Громадські об’єднання та профспілки малого та середнього бізнесу, не сприймають плюндрування Основного Закону України, адже ст.. Конституції є статтею прямої дії і не потребує додаткового регулювання.

З огляду на це, медіа-спільнота і громадські організації Чернігівщини вимагають від Конституційного суду визнати підписані Президентом України Віктором Януковичем закони антиконституційними.

Якщо цього не станеться, гарант додержання Конституції нестиме персональну відповідальність за репресії проти журналістів, громадських організацій і всього українського суспільства, які будуть здійснюватися на підставі цього антиконституційного закону.

Вважаємо, що саме ухвалення провладною більшістю у сумнівний спосіб цих законодавчих актів стали останньою краплею, що переповнили чашу терпіння українського народу. Тому саме влада несе всю повному відповідальності за радикалізацію суспільних настроїв та подій, що мали місце 19- 20 січня 2014 року на вулиці Грушевського в Києві.

Закликаємо депутатів Верховної Ради від Чернігівщини Владислава Атрошенка, Івана Куровського, Ігора Рибакова, Миколи Рудьковського чиї голоси «ЗА» вписані у згадані закони, не ганьбити чернігівської громади, негайно опротестувати процедуру голосування й відкликати свої голоси під згаданими законами. Так ви врятуєте свою честь, а Україну – від мороку феодальної бандитської окупації і наслідків громадського спротиву, який буде жорстким і нещадним в першу чергу до Вас.

Слава Україні! Героям слава!

20 січня 2014 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини