Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:50:35

Володимир Хоменко наголошує на важливості належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

14.01.2014   08:55

З метою гідного відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря відповідно до Указу Президента України 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка.

Як відзначив Президент України Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради 30 жовтня 2013 року, підготовка до 200-річчя від дня народження Шевченка має бути всенародним рухом, який би продемонстрував єдність влади і громадянського суспільства.

В області тривають підготовчі заходи до ювілею.

18 квітня 2013 року утворено обласний громадський оргкомітет по відзначенню 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, до складу якого увійшли громадські, політичні та культурні діячі Чернігівщини. Комітет вніс ряд пропозицій до плану заходів з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка. Даний план було затверджено 15 травня 2013року.

12 листопада 2013 року відбулося спільне засідання Громадської гуманітарної ради при голові обласної державної адміністрації та Організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка з питання «Про хід підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка», в якому взяли участь члени Громадської гуманітарної ради при голові обласної державної адміністрації та Організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, творчої інтелігенції, засобів масової інформації.

Пропозиції, висловлені на засіданні, допрацьовані та внесені в Обласний план заходів з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка і затверджені як спільне рішення Громадської гуманітарної ради та Організаційного комітету. Даний план заходів з підготовки та відзначення в області 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, затверджений 22 листопада 2013 року головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком та головою обласної ради Анатолієм Мельником зі змінами та доповненнями.

13 січня під час наради з питань реалізації в області завдань Президента України щодо належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка було підбито підсумки проведеної роботи та окреслені завдання щодо відзначення ювілею.

Серед основних – активізація роботи з благоустрою об’єктів, пов’язаних з ім’ям Т.Г.Шевченка; участь у проведенні регіональних творчих звітів у Національному палаці мистецтв «Україна»; проведення творчих звітів районів та міст області «Співаймо шану Кобзареві»; підтримка громадських та благодійних організацій в діяльності щодо вшанування та популяризації творчості Т.Г.Шевченка; популяризація творчості Кобзаря серед гостей України; посилення інформування спільноти про підготовку та святкування ювілею Т.Г.Шевченка, в тому числі шляхом створення окремих сторінок на офіційних інтернет-порталах тощо.

Наголосивши на важливості належної підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зауважив: вирішити завдання, поставлені Президентом України, можливо лише за умови тісної співпраці органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, громадських організацій, представників сфери науки, освіти, культури та засобів масової інформації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини