Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:18:02

Відбулася 56 сесія Прилуцької міської ради

28.12.2013   11:02Агенцiя

26 грудня відбулося пленарне засідання 56 сесії міської ради. Депутати розглянули 20 питань та ухвалили по них 19 рішень. Одне питання було зняте з розгляду.

Затверджено Програму економічного і соціального розвитку міста Прилуки на 2014 рік

Першою за порядком денним сесія затвердила Програму економічного і соціального розвитку міста на 2014 рік. Доповідачем по даному питанню був заступник міського голови Олександр Сивенко.
Програма розроблена з урахуванням прогнозних показників господарської діяльності підприємств основного кола звітності, інших господарських структур, виходячи з реальної оцінки нинішньої соціально-економічної ситуації, наявних матеріально-технічних, трудових, сировинних ресурсів та фінансових можливостей. В її основу покладені ключові економічні показники діяльності основних бюджетоутворюючих підприємств та інших господарських структур міста, ураховано необхідність виконання законодавчо визначеного переліку завдань місцевого значення, виконання яких є обов’язковим для органів місцевого самоврядування.
Реалізація програмних завдань на 2014 рік має забезпечити збереження економічного потенціалу міста, досягнень гуманітарної та соціальної сфер, покращення добробуту населення. Вiдповiдно до тенденцій розвитку, наявних проблем та впливу очiкуваних позитивних змiн в економiці і соціальній сфері міста у Програмi визначено цiлi та прiоритети економiчного і соціального розвитку, основнi завдання та заходи щодо їх реалізації, відповідальні виконавцi та строки виконання.
Програма також мiстить перелiк міських цiльових програм, якi передбачається реалiзовувати у 2014 роцi з визначенням виконавцiв та очiкуваних результатiв.
Фінансове забезпечення Програми відбуватиметься за рахунок міського бюджету та за фінансової підтримки з Державного бюджету.


Унесено зміни до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік

З метою покращення організації ярмарково-виставкових заходів та ефективної реалізації регуляторної політики міська рада внесла зміни до рішення №9 54-ї сесії від 29 листопада поточного року “Про затвердження Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік”, зокрема щодо затвердження Положення про проведення ярмарків у місті.


Затверджено Орієнтовний план консультацій з громадськістю на 2014 рік

Рішенням міської ради затверджено Орієнтовний план консультацій з громадськістю на 2014 рік по питаннях установлення нових тарифів на послуги з обслуговування внутрішньобудинкових систем у зв’язку із закінченням терміну дії тарифів; установлення плати за участь у конкурсі з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування та затвердження Положення про проведення ярмарків у місті.


Прилуцька міська рада затвердила 5 програм для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, розвитку культури, а саме створення умов для функціонування дитячих музичних колективів, розширення переліку послуг бібліотечними закладами; розвитку фізичної культури та спорту в частині розбудови інфраструктури для занять спортом; розвитку комунальної сфери, зокрема застосування енергозберігаючих світильників у мережі зовнішнього освітлення та розвитку економічного сектора в напрямку підвищення якості надання адміністративних послуг міська рада затвердила 5 програм, а саме “Відродження національних традицій через духовність. Розвиток ансамблю бандуристів та ансамблю сопілкарів” загальною вартістю 194 тис. 600 грн., де внесок з місцевого бюджету складає 41 тис. 800 грн.; “Інформ-центр “Читаюча дитина – успішна людина” загальною вартістю 214 тис. грн., де внесок з місцевого бюджету складає 36,5 тис.грн.; “Розвиток спортивної інфраструктури Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 як запорука розвитку спортивних традицій та забезпечення здорового способу життя та розвитку дітей міста” загальною вартістю 1 млн.77 тис. 190 грн., де внесок з місцевого бюджету складає 286 тис. 140 грн.; “Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення міста Прилуки шляхом впровадження енергозберігаючих заходів” загальною вартістю 989 тис. 993 грн., де внесок з місцевого бюджету складає 209 тис.142 грн.; “Впровадження системи “Електронні адміністративні послуги” – шлях до європейських стандартів надання якісних послуг населенню” загальною вартістю 268 тис. 281грн., де внесок з місцевого бюджету складає 57 тис. 230 грн.
Сесія затвердила міську цільову Програму
З метою належної організації заходів по відзначенню державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення, стимулювання працівників та трудових колективів міста за визначні успіхи у різних сферах міська рада затвердила міську цільову Програму “Відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед територіальною громадою міста Прилуки на 2014-2016 роки”.


Утворено новий структурний підрозділ – сектор з питань запобігання та протидії корупції

Депутатський корпус уніс зміни до організаційної структури та чисельності міської ради, зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року №706 “Питання запобігання та виявлення корупції” з 01 січня 2014 року утворено новий структурний підрозділ – сектор з питань запобігання та протидії корупції міської ради та перейменовано сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю міської ради на сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради відповідно до листа Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.
Цим же рішенням затверджено організаційну структуру та чисельність міської ради.
Іншим рішенням унесено зміни до структури та чисельності самостійних структурних підрозділів міської ради, відповідно до якого виведено зі структури та чисельності Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради фахівців соціальної роботи.


Ухвалене рішення про призначення нового керівника

Міська рада ухвалила рішення про призначення Попка Валентина Петровича на посаду директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради. До цього часу Валентин Попко займав посаду інженера з охорони праці та пожежної безпеки ЦТП №21 Чернігівської філії ВАТ “Укртелеком”.

Сесія затвердила Положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в новій редакції та структуру територіального центру.


На сесії звітували постійні депутатські комісії

Про роботу за 2013 рік на сесії відзвітували постійні депутатські комісії з питань побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, підприємництва, транспорту, зв’язку та регуляторної політики та з питань освіти, медицини, молоді, культури, фізкультури, спорту та соціального захисту населення. Звіти голів комісій Надії Дановської та Василя Бучинського депутатський корпус узяв до відома.


Депутати підтримали звернення колективу Прилуцького медичного училища

Сесія ухвалила рішення про підтримку звернення колективу Прилуцького медичного училища до депутатів міської ради щодо проблеми державного фінансування при наборі абітурієнтів на 2014 рік за спеціальністю “сестринська справа”. Іншими словами, студенти не можуть навчатися сестринській справі безоплатно.
На сесії виступив директор закладу Віктор Рябоволенко, який зазначив, що у 2013 році училище отримало держзамовлення лише на спеціальність “лікувальна справа”, у той час, коли інші медичні заклади області отримали держзамовлення і на спеціальність “сестринська справа”. Віктор Рябоволенко наголосив, що якщо у 2014 році не відновиться держзамовлення по даній спеціальності, то це може привести до закриття навчального закладу.
Депутати міської ради одноголосно підтримали звернення колективу медичного училища, яке буде направлене Міністру охорони здоров’я України Раїсі Богатирьовій, голові обласної державної адміністрації Володимиру Хоменку, голові обласної ради Анатолію Мельнику та начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галині Васильковій.


Затверджено плани на 2014 рік

З метою системного забезпечення діяльності Прилуцької міської ради у 2014 році відповідним рішенням затверджено План роботи Прилуцької міської ради на 2014 рік.


З метою поглиблення зв’язків і взаємодії депутатів міської ради з виборцями міська рада затвердила тематику Єдиного дня депутата на 2014 рік.
Також затверджено тематику навчання депутатів міської ради на 2014 рік.

Сесія ухвалила рішення про виконання зауважень та пропозицій, доручень виборців, озвучених депутатами на 52 сесії міської ради від 23 жовтня 2013 року при розгляді питання “Різне”.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини