Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:56:38

Україна потребує єднання заради творення

18.12.2013   13:54Агенцiя

17 грудня за ініціативою обласного штабу по стабілізації політичної ситуації в Чернігівській області відбулася зустріч за круглим столом на тему «Зберегти країну — зберегти єдність».

У засіданні взяли участь депутати Чернігівської обласної та міської рад, представники політичних партій і громадських організацій, ветерани, студенти, представники наукової та творчої інтелігенції. Учасники зустрічі були одностайними у думці, що Україна не повинна звертати з визначеного шляху до Євросоюзу. Але увійти до спільноти європейських держав вона має не «бідним родичем», а самодостатнім повноцінним партнером.

Як зауважив перший заступник голови Чернігівської обласної організації Партії регіонів, депутат обласної ради, координатор обласного штабу по стабілізації політичної ситуації в Чернігівській області Анатолій Мирошниченко, Україна сьогодні потребує стабільної роботи економіки. Президент прагне зробити максимум, щоб у 2014-му працювати в Україні стало легше. На це спрямовані й домовленості, досягнуті під час останнього візиту Віктора Януковича до Москви. На переконання Анатолія Мирошниченка, жодні угоди й союзи не повинні заважати розвиткові добросусідських відносин з Росією.

На Майдані ж, на думку депутата, вже практично розпочалась виборча кампанія. Адже опозиція не йде на діалог, пропонований владою, блокує роботу державних установ, гальмує розгляд державного бюджету на наступний рік. Тобто робить все, щоб ще більше розхитати, ускладнити і без того вкрай непросту ситуацію в економіці нашої держави. А чи потрібна Європі країна зі зруйнованою економікою?..

Підтримав цю думку й депутат чернігівської міської ради Ігор Москаленко. Як голова постійної комісії міськради, він висловив занепокоєння затримками у бюджетному процесі. Адже при несвоєчасному прийнятті бюджетів усіх рівнів призупиниться виконання багатьох важливих програм, від чого в першу чергу постраждають соціально вразливі верстви населення. Та опозицію, переконаний депутат, це не хвилює, вона прагне захопити владу за будь-яку ціну.

Директор другої міської школи, депутат міської ради Тамара Касаткіна звернула увагу присутніх і на недоліки в роботі діючої влади. На її думку, під час підготовки до підписання Угоди про асоціацію варто було більше говорити не лише про вигоди, а й про втрати, до яких вона призведе. Нинішня влада, на відміну від попередників, взяла на себе відповідальність за проведення необхідних, але дуже непопулярних реформ. Та роз’яснень, що ці непопулярні реформи є реальними, хоч і важкими, кроками на шляху до Європи, було замало. Тому опозиція так легко зібрала майдан. Тому люди на майдані далеко не завжди усвідомлюють, що саме за часів Президента Януковича Україна найбільше наблизилася до Євросоюзу.

Завідувач поліклінікою Чернігівського обласного онкологічного диспансеру, депутат обласної ради Валерій Зуб зауважив, що медична галузь України переживає зараз не найкращі часи. Та ситуація зрушила з мертвої точки у кращий бік. Так, наприклад, із закуплених державою 1,5 тисячі санітарних машин 33 надійде до нашої області. «Не можна обрубати реформи на півшляху, щоб потім розпочинати все з початку», — підкреслив лікар. Він зазначив також, що медики області не полишають робочих місць, бо відчувають відповідальність за свою справу. Так і кожен має працювати на своєму місці, роблячи свій посильний внесок у зміцнення економіки держави.

Заступник голови Чернігівської обласної студентської ради Наталія Завгородня закликала депутатів всіх рівнів і партій не вишукувати нові приводи й ідеї для утримування майданів, а працювати над прийняттям бюджету. Адже від цього залежить, як у новому році житимуть і студенти, і пенсіонери, й інші категорії населення, які мають державну підтримку.

Люди втомилися від протестів і негативу, вважає політичний оглядач Юрій Паперний. На його думку, про це яскраво свідчать результати проміжних виборів, які відбулися в Україні, і в шести районах Чернігівщини в тому числі. У абсолютній більшості з них кандидати від Партії регіонів перемогли зі значним відривом. На думку політолога, у словах і діях опозиції відсутній конструктивізм: говориться, що все в Україні погано, та не пропонується нічого натомість, не вказуються шляхи виходу зі скрути. Така сконцентрованість на негативі, небажання бачити хороше і відсутність конкретних пропозицій по виходу з кризи призводить до втрати авторитету опозиції в очах виборців.

«Європейський вибір України підтримує кожен, з ким я спілкувався, — розповів заступник голови обласної ради Іван Коробка, — Але більшість фахівців переконана й у тому, що економіка України, а надто сільське господарство, не готові ще працювати за стандартами ЄС. Наша держава ще потребує часу для того, щоб адаптувати свою економіку до вимог Європейського Союзу. І марно сподіватися, що європейці щось робитимуть за нас. В своїй державі маємо господарювати самі.»
Заступник голови обласної ради Валентин Мельничук висловився за спадкоємність у владі. В управлінські структури, на його переконання, не повинні приходити випадкові люди, бо це неминуче призводить до помилок, які часто буває неможливо виправити. Управлінські рішення мають приймати фахівці. Тому влада має мінятися еволюційним, а не революційним шляхом.

Підсумовуючи розмову за круглим столом, координатор обласного штабу по стабілізації політичної ситуації в Чернігівській області Анатолій Мирошниченко закликав депутатів всіх рівнів спрямовувати свою діяльність на творення, а не руйнацію, упорядкування, а не хаос. Бо будувати європейській дім треба з себе: своєї свідомості, свого будинку, вулиці, міста.


Чернігівська обласна організація Партії регіонів
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини