Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:45:27

Заява народного депутата В. Атрошенко

13.12.2013   11:49Агенцiя

Заява народного депутата щодо спроб розгону мітингувальників на Майдані Незалежності вночі 11 грудня

Як народний депутат України та громадянин я засуджую спроби силового розгону акції протесту, яка відбувається на Майдані Незалежності. Вважаю, що в умовах надзвичайно високого градусу напруги, який зараз існує в суспільстві, будь-які агресивні дії з боку обох сторін можуть призвести до додаткової ескалації конфлікту та матиме непрогнозовані негативні наслідки.

В цій ситуації, що склалася, ми не маємо права допустити силового вирішення конфлікту, адже це відкине нашу країну на багато кроків назад!
Визначений Конституцією України курс на побудову демократичної і правової держави, єдиним джерелом влади в якій є народ має бути не лише декларацією, а дороговказом для влади. В той же час, опозиція повинна усвідомлювати свою відповідальність за людей, які вийшли на центральну площу країни відстояти свої права та зробити все, щоб не допустити провокацій, які також можуть мати негативні наслідки для мирного протесту.

Переконаний, що сьогоднішню політичну кризу можна вирішити лише за столом переговорів, за чесною розмовою, результати якої повинні унеможливити подальше протистояння в суспільстві та об'єднати його навколо боротьби з корупцією та державотворення. Всі інші шляхи – це глухий кут, який породжуватиме все нові та нові віхи протистояння.

Ще раз наголошую: уряду не варто застосовувати та демонструвати силу, навіть, якщо на це є рішення суду. В умовах тотальної корупції, свавілля судів, податкових та правоохоронних органів по відношенню до громадянина (що зрештою і є найголовнішою причиною масових протестів), жодне рішення будь-якого суду викличе несприйняття суспільством.

Вважаю, що всі проблеми в нашій країні ми спроможні вирішити самостійно без іноземних посередників.

http://atroshenko.com.ua/ua/news/690

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини