Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:00:10

Звернення голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка до жителів Чернігівщини

11.12.2013   11:47

Шановні жителі Чернігівського краю!

Хочу звернутися до вас у зв’язку із ситуацією, яка склалася в країні за останні дні, та запевнити, що внаслідок планомірної роботи місцевих органів виконавчої влади в регіоні зберігається стабільна обстановка, забезпечено безперебійне функціонування підприємств та бюджетних установ.

Щоденно у штатному режимі працюють служби екстреної медичної допомоги, пожежної охорони, житлово-комунального і дорожнього господарств, рятівники та енергетики. Правоохоронні органи області стоять на захисті прав і свобод громадян, підтримуючи громадський порядок.

Завдяки тісній співпраці з центральними органами влади нам вдається поетапно забезпечувати надходження коштів на виплату заробітної плати, зокрема за жовтень та частково за листопад цього року. Нині обласна держадміністрація, співпрацюючи з Кабінетом Міністрів України, робить усе можливе, щоб повністю вирішити питання виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери у найближчий час.

Одночасно триває робота над розробкою державного та місцевих бюджетів, що має забезпечити нормальне функціонування закладів освіти, культури, соціальної та медичної галузі у наступному році.

Ми вживаємо заходів, щоб змінити критерії розрахунків щодо фінансування бюджетної сфери області на 2014 рік, аби упередити повторення тих складностей з виплатою зарплати, які мали наприкінці багатьох попередніх років. І від того, наскільки якісно будуть сформовані та вчасно прийняті місцеві бюджети усіх рівнів, залежатиме добробут усіх жителів Чернігівського краю.

Переконаний, що будь-які спроби посилити політичне протистояння, перешкоджати роботі підприємств, установ та організацій, заважати роботі державних установ та місцевих рад – можуть призвести лише до небажаних наслідків у соціально-економічному секторі. Це може стати причиною неприйняття державного та місцевих бюджетів, що, у свою чергу, негативно відобразиться на виплаті зарплат, пенсій, соціальних допомог.

Закликаю усіх мешканців Чернігівщини до мудрості і спокою, збереження правопорядку, недопущення провокування і розвитку конфліктів.

Як голова обласної державної адміністрації запевняю, що всі служби, які відповідають за життєзабезпечення людей, будуть працювати професійно та злагоджено. А правоохоронні органі, підтримуючи конституційний порядок, діятимуть чітко у межах закону.

Шановні жителі Чернігівського краю !

На прикладі нашої спільної роботи ми переконались: тільки згуртованість та здатність до політичних компромісів дозволяє нам успішно справлятися з проблемами, що постають в ході поступального розвитку регіону. Немає сумнівів, що громада Чернігівщини у черговий раз продемонструє вміння вирішувати складні суспільно-політичні виклики злагоджено і толерантно.

Упевнений, що разом ми здолаємо усі перешкоди на шляху до побудови економічно міцної Української держави.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.