Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:45:29

Голова облдержадміністрації зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні

18.11.2013   13:27

18 листопада голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Сулевом Канніке.

В ході зустрічі обговорено перспективи двосторонніх взаємин, зокрема, у галузі освіти, культури, аграрному секторі економіки.

Що стосується торгово-економічного співробітництва з Естонією, то за результатами дев’яти місяців 2013 року зовнішньоторговельний оборот товарами з цією країною склав 1,9 млн.дол.США.

Чернігівська область експортує на ринок Естонії кондитерські вироби, какао-продукти, деревину та вироби з неї. Імпорт, в основному, представлений пластмасами та полімерними матеріалами, засобами наземного транспорту.

Крім економічного напрямку розвиваються також взаємовідносини у культурній та науково-освітній сферах, а також у галузі житлово-комунального господарства і громадському секторі.

На даний час відповідно до угоди від 22.06.2011, укладеної на п’ять років, науковці Чернігівського державного технологічного університету співпрацюють у науково-дослідній роботі та навчальному процесі з Таллінським університетом технологій.

У рамках реалізації положень Угоди про співробітництво між Куликівською районною державною адміністрацією Чернігівської області та Пилваською Повітовою Управою Естонської Республіки відбувається обмін делегаціями на святкові події за участю колективів художньої самодіяльності двох регіонів.

З 2007 року розпочато роботу з Естонською організацією «Єврорегіон Псков-Лівонія» над проектом «Стратегія розвитку комунального і природоохоронного господарства Чернігівської області, підготовка і реалізація пілотного інвестиційного проекту в Куликівському районі» з використанням досвіду Естонії.

Метою проекту було навчання фахівців з питань житлово-комунального господарства виконкомів, міст обласного підпорядкування та райдержадміністрацій щодо підготовки інвестиційних проектів міжнародного рівня для залучення у комунальне господарство іноземних інвесторів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини